Estijos vyriausybės ilgalaikių obligacijų emisijos vertė sieks 1 mlrd. eurų

Dešimties metų trukmės obligacijų emisijos, kurią išplatins Estijos vyriausybė, apimtis sieks 1 mlrd. eurų, pranešė šalies finansų ministerija.
Estijos vėliava
Estijos vėliava / 123RF.com nuotr.

Pasak ministerijos, nepaisant pastaruoju metu rinkoje vyravusios įtampos, susidomėjimas Estijos vyriausybės obligacijomis yra didelis: vertybiniais popieriais susidomėjo 93 instituciniai investuotojai, o obligacijų paklausa viršijo 1,8 mlrd. eurų.

Galiausiai buvo nustatyta, kad emisijos apimtis sudarys 1 mlrd. eurų, o metinė atkarpa sieks 4 procentus.

Obligacijos bus išperkamos 2032 metų spalį.

Pasak Finansų ministerijos generalinio sekretoriaus pavaduotojo fiskalinei politikai Sveno Kirsipuu, atsižvelgiant į dabartinę sudėtingą geopolitinę situaciją ir padėtį rinkoje, emisiją galima laikyti sėkminga.

„Estijos obligacijos vakar sulaukė didelio tarptautinių investuotojų susidomėjimo, taigi buvo įmanoma nustatyti palankiausią įmanomą palūkanų normą“, – pareiškė jis.

Pajamos iš obligacijų bus panaudotos valdžios sektoriaus deficito padengimui, taip pat likvidumo rezervo papildymui.

Atsižvelgiant į prognozes, kad valstybės biudžetas kelerius ateinančius metus bus deficitinis, panašių obligacijų emisijų taip pat gali būti išleista ateityje, nurodė ministerija.

Ilgalaikių obligacijų Estija paskutinį kartą buvo išleidusi 2020 metais, kai norėjo pritraukti lėšų kovai su koronaviruso krize. Ta emisija, kurios vertė siekė 1,5 mlrd. eurų, buvo pirmoji po 18 metų pertraukos.

Naujosios obligacijų emisijos platinimą organizavo „Citibank“, „Goldman Sachs“ ir „Societe Generale“. Vertybinius popierius numatoma įtraukti į Dublino vertybinių popierių biržos prekybos sąrašus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito