Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Euras ir toliau brangsta, laukiama ECB sprendimo dėl obligacijų pirkimo

Euro kursas penktadienį prekybos Azijoje metu ir toliau auga, nes investuotojai mano, jog Europos Centrinis Bankas (ECB) jau netrukus pradės mažinti savo didžiulės apimties ūkio stimuliavimo programą.
Eurai
Eurai / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Ketvirtadienį euro kursas JAV dolerio atžvilgiu pirmą kartą nuo 2015 metų sausio viršijo 1,2 JAV dolerio ribą po to, kai ECB vadovas Mario Draghi pareiškė, kad politikos formuotojai ateinantį mėnesį nuspręs dėl banko planų, susijusių su obligacijų pirkimo programa.

Nors jis tiesiai nepasakė, kad šios programos apimtys bus mažinamos, jo komentarai bei faktas, kad ECB vadovas nesibaimino dėl euro brangimo, buvo investuotojų priimti, kaip užuomina, jog netrukus bus mažinamos ūkio stimuliavimo programos apimtys.

Be to, naujausi duomenys rodo, kad euro zonos ekonomika antrąjį šių metų ketvirtį ir toliau augo. „Tokio lygio augimas nepateisina tolesnio ECB obligacijų pirkimo programos įgyvendinimo. Todėl ji turi būti nutraukta. ECB tai žino ir rinka tai žino. Štai kodėl brangsta euras ir tai apsunkina ECB sprendimą dėl to, kada ir kaip tai bus padaryta“, – sakė „AxiTrader“ analitikas Gregas McKenna.

JAV doleris taip pat jaučiai spaudimą dėl nuogąstavimų, susijusių su uraganu Irma, kuris šį savaitgalį turėtų pasiekti Floridą.

Euro kursas JAV dolerio atžvilgiu nuo sesijos pradžios padidėjo 1,2028 iki 1,2036 JAV dolerio. Doleris jenos atžvilgiu atpigo nuo 108,43 iki 108,31 jenos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai