Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Euras pasiekė 1,1 dolerio lygį

Euro kursas antradienio vėlyvojoje prekyboje buvo trumpam pakilęs iki 1,1 JAV dolerio – iki aukščiausio lygio nuo rugpjūčio 10-osios, investuotojams vertinus Europos Centrinio Banko (ECB) ir JAV Federalinių Rezervų (šalies centrinio banko) pareigūnų pasisakymus, laukiant infliacijos duomenų lavinos.
REUTERS-Scanpix nuotr.
Doleris

Kaip skelbia „Trading Economics“, Vokietijos Bundesbanko prezidentas Joachimas Nagelis antradienį įspėjo, kad jei infliacijos perspektyvos pablogės, ECB gali tekti vėl svarstyti galimybę didinti bazines palūkanas, ir patarė neskubėti švelninti pinigų politikos.

Kita vertus, ECB vadovė Christine Lagarde anksčiau pripažino, kad infliacijos spaudimas euro zonoje silpsta, tačiau spartus atlyginimų augimas apsunkina pinigų politikos formuotojų pastangas pažaboti kainų kilimą.

Savo ruožtu Federalinių Rezervų valdytojų tarybos narys Christopheris Walleris antradienį pareiškė esąs „vis labiau tikras, jog dabar yra geros sąlygos ekonomikai atvėsti, o infliacijai grįžti prie 2 proc.“, taip sustiprindamas prognozes, kad kitąmet bazinės palūkanos Jungtinėse Valstijose bus mažinamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas