Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Euro zonos ekonomika per trečiąjį metų ketvirtį susitraukė 0,1 proc.

Euro zonos ekonomika liepą-rugsėįį patyrė nedidelį nuosmukį per metų ketvirtį ir pademonstravo nulinę dinamiką per metus.
Bankomato logotipas
Bankomato logotipas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Euro zona Ekonomika

Eurostatas – oficiali Europos Sąjungos (ES) statistikos agentūra – remdamasi galutiniais duomenimis, ketvirtadienį  skelbia, jog 20 šalių vienijančio bendros valiutos bloko per trečiąjį šių metų ketvirtį sukurtas bendrasis vidaus produktas (BVP) – 0,1 proc. menkesnis nei ankstesnių trijų mėnesių, bet apytikriai tokios pat vertės nei to paties praėjusių metų laikotarpio.

Praėjusio mėnesio viduryje skelbti tarpiniai įverčiai rodė susitraukimą 0,1 proc. per metų ketvirtį ir augimą 0,1 proc. per metus.

Tai buvo pirmasis nuo 2020-ųjų vidurio, tai yra nuo COVID-19 pandemijos įkarščio, euro zonos ekonomikos nuosmukis per metų ketvirtį.

Vartotojų išlaidos per praėjusį metų ketvirtį didėjo 0,3 proc., valstybių išlaidos – taip pat 0,3 proc., o investicijų apimtys nepakito.

Eksportas menko 1,1 proc., importas – 1,2 procento.

Iš didžiausių bloko BVP sumažėjimas užfiksuotas Vokietijoje (0,1 proc.), Prancūzijoje (0,1 proc.) ir Nyderlanduose (0,2 proc.), o augimas – Ispanijoje (0,3 proc.) ir Italija (0,1 proc.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas