Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Europos akcijų indeksai pirmą kartą po „Brexit“ fiksavo prieaugį

Dvi prekybos sesijas iš eilės kritę Europos akcijų indeksai antradienio prekybos sesiją užbaigė nemažu prieaugiu, kurį paskatino lūkesčiai, jog pasaulio centriniai bankai parems rinkas, nukentėjusias dėl padidėjusio kintamumo, kurį paskatino Didžiosios Britanijos referendume priimtas sprendimas pasitraukti iš Europos Sąjungos (ES).
Akcijų birža
Akcijų birža / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Be kita ko, investuotojai tikisi, kad JAV ir toliau bus įgyvendinama skatinamoji pinigų politika. Rinkoje net skaičiuojama, jog yra 17 proc. tikimybė, kad Federalinio rezervo bankas iki rugsėjo sumažins bazinę palūkanų normą.

Prieš Didžiosios Britanijos referendumą rinkoje tokių minčių, kad JAV centrinis bankas galėtų sumažinti bazinę palūkanų normą, net nekildavo.

Taip pat daugelis analitikų prognozuoja, kad Didžiosios Britanijos centrinis bankas sumažins bazinę palūkanų normą arba padidins turto pirkimo programos biudžetą.

Bendras didžiausių Europos įmonių akcijų indeksas „Stoxx Europe 600“ antradienį pakilo 2,6 proc. iki 316,7 punkto. Penktadienį ir pirmadienį šis rodiklis krito 11 proc. ir smukimas buvo didžiausias nuo 2008 metų.

Didžiosios Britanijos FTSE 100 antradienį pakilo 2,6 proc., Prancūzijos CAC 40 – taip pat 2,6 proc., o Vokietijos DAX – 1,9 procento.

Italijos vyriausybei planuojant probleminiams bankams skirti 40 mlrd. eurų, Italijos FTSE MIB šoktelėjo 3,3 procento.

Į „Stoxx 600“ indeksą įtrauktų Europos bankų akcijų subindeksas pakilo 2,8 procento.

„Banca Monte dei Paschi di Siena“ akcijos pabrango 1,7 proc., „Intesa Sanpaolo“ – 4,8 proc., „Lloyds“ – 7,4 proc., o „Barclays“ – 3,4 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas