Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos akcijų rinkose vyrauja smukimo nuotaikos

Europos akcijų rinkos trečiadienį patraukė žemyn, investuotojams nerimaujant dėl kalbų apie neišvengiamą griežtesnių ribojamųjų priemonių įvedimą kovoje su sparčiai augančiu COVID-19 lygiu, teigia prekiautojai.
Finansai
Asociatyvi nuotr. / Vida Press nuotr.

Pradiniuose sandoriuose Prancūzijos CAC 40 akcijų indeksas nukrito 3,2 proc. iki 4579,89 punkto, Frankfurto DAX 30 – 2,9 proc. iki 11 709,39, o Londono FTSE 100 – 2,2 proc. iki 5 605,59 punkto. Kitos rinkos taip pat gerokai smuktelėjo.

„Dvigubas nerimas dėl tolesnių ribojamųjų priemonių stabdo bet kokį preliminarų ekonomikos atsigavimą JK ir Europoje, o išvakarėse užfiksuotas JAV biržų silpnumas, iš dalies susijęs su tolesnių ekonomikos stimulų nebuvimu, turėjo neigiamos įtakos investuotojų nuotaikai“, – naujienų agentūrai AFP teigė „Interactive Investor“ analitikas Richardas Hunteris.

Pastaruoju metu fiksuojamas COVID-19 atvejų didėjimas visose Jungtinėse Valstijose ir Europoje pakirto nuotaikas, o investuotojai iš esmės neteko vilties, kad JAV įstatymų leidėjams greitu laiku pavyks susitarti dėl naujo ekonomikos paskatų paketo.

Tuo tarpu Europos lyderiai yra priversti grįžti prie griežtų, ekonomiškai žalingų priemonių viruso plitimui kontroliuoti, nes kai kuriose šalyse fiksuojamas mirčių ir naujų užkrato atvejų augimas.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas trečiadienio vakarą ketina kreiptis į tautą ir pranešti apie griežtesnius apribojimus.

Tuo tarpu Vokietijos kanclerė Angela Merkel derasi su Vokietijos žemių vadovais dėl naujų drastiškų ribojamųjų priemonių, įskaitant paliesiančius laisvalaikio, sporto ir maisto bei gėrimų sektorius, siekdama užtikrinti kuo saugesnį kalėdinį laikotarpį.

„Vis labiau akivaizdu, kad didėjantis infekcijų skaičius visoje Europoje reiškia hospitalizacijų augimą ir mirčių skaičiaus didėjimą. Didžiojoje Britanijoje ir Prancūzijoje mirtingumas dėl COVID-19 yra didžiausias nuo gegužės mėnesio, nes antroji koronaviruso banga toliau plinta visoje Europoje“, – pažymėjo „CMC Markets“ analitikas Michaelas Hewsonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai