Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Europos bankininkai turi savo slaptą klubą

Jau 70 metų Europoje veikia išskirtinis ir slapčiausias finansų klubas, kuriame didžiųjų Europos bankų vadovai susitinka aptarti aktualijų ir bendrauja su itin aukšto rangais svečiais – nuo prezidentų iki centrinių bankų vadovų. Visgi apie šios organizacijos egzistavimą mažai kas žino už jos narių rato, rašo „Financial Times“.
Eurai
Eurai / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 organizacija Bankas

Spalio pabaigoje daugiau nei 40 įtakingiausių Europos bankininkų susirinko į viešbutį „Dolder Grand“, iš kurio atsiveria vaizdas į Ciurichą, ir tris dienas diskutavo apie savo sektoriaus padėtį.

Dalyviams buvo suteikta galimybė pabendrauti su Šveicarijos finansų ministre Karin Keller-Sutter ir centrinio banko valdytoju Thomasu Jordanu, kurie suvaidino pagrindinius vaidmenis „Credit Suisse“ banką gelbėjant jo konkurentui UBS.

Pokalbius, kurie nebuvo viešai atskleisti, surengė labai įtakinga organizacija, apie kurios egzistavimą mažai kas žino už jos narių rato, rašo „Financial Times“.

„Institut International d'Etudes Bancaires (IIEB)“ (Tarptautinis bankininkystės studijų institutas) yra išskirtinis ir slapčiausias Europos finansų klubas, kuriame Europos bankų vadovai susitinka aptarti aktualijų ir bendrauja su aukšto rangais svečiais – nuo prezidentų ir premjerų iki karališkųjų šeimų ir centrinių bankų vadovų. Klubo nariai diskutuoja opiomis temomis – nuo susijungimų ir įsigijimų sandorių iki pasaulinės politikos formavimo.

„Tai ne taip, kaip Davose, kur kiekvienas gali nusipirkti bilietą“, – „Financial Times“ sakė vienas ilgametis klubo narys. „Tai tikrai išskirtinis renginys.“

Visgi, kaip rašo leidinys, slaptos ir prabangios sueigos gali neatitikti šiuolaikinių skaidrumo lūkesčių.

Tai ne taip, kaip Davose, kur kiekvienas gali nusipirkti bilietą.

„Mes buvome organizacijos nariais dešimtmečius, kai ši organizacija turėjo tikslą suartinti Europos bankus“, – „Financial Times“ sakė Švedijos banko „Handelsbanken“ pirmininkas Päras Bomanas. „Tačiau po finansų krizės pajutome, kad jos ekstravagantiškumas ir skaidrumo stoka neatitinka mūsų vertybių.“

Klubas, kurio nariai jau 73 metus du kartus per metus renkasi prabangiuose viešbučiuose ir karališkuose rūmuose, neturi interneto svetainės, o jos nariai, posėdžių darbotvarkės ir protokolai neskelbiami.

Nepaisant svarstomų temų svarbos, per daugiau nei septynis dešimtmečius trukusią IIEB veiklą žiniasklaida beveik neinformavo apie jos veiklą, išskyrus vieną 2010 m. gegužės mėn. vykusį susitikimą.

IIEB yra ne tik forumas, kuriame idėjomis keičiasi įtakingiausi Europos finansininkai, bet ir elitinis socialinis klubas, kuriame per tris dienas bankininkų antrosios pusės mėgaujasi iškilmingomis vakarienėmis, privačiomis ekskursijomis po istorines vietas ir prabangiomis kelionėmis po parduotuves.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas