FAO skaičiuojamas maisto kainų indeksas kovą, palyginti su vasariu, padidėjo 2,1 proc. iki 118,5 punkto.
Augalinių riebalų kainos per mėnesį išaugo labiausiai – 8 proc., pasiekdamos aukščiausią lygį per beveik dešimtmetį. Itin sparčiai brango sojų aliejus.
Pieno produktai pabrango 3,9 procento. Sviesto kainos augo dėl sumenkusios pasiūlos ir padidėjusios paklausos Europoje, tikintis greito viešojo maitinimo įstaigų veiklos atnaujinimo, o pieno miltelių kainas kilstelėjo išaugusi paklausa Azijoje, ypač Kinijoje, jų gamybai sumažėjus dėl sezoninių priežasčių.
Mėsos kainų indeksą 2,3 proc. kilstelėjo brangusi paukštiena ir kiauliena – dėl išaugusio Kinijos importo bei padidėjusios paklausos Europoje artėjant Velykoms.
Grūdų kainų indeksas nukrito 1,8 proc., bet jo vertė buvo 26,5 proc. didesnė nei pernai kovą.
Cukrus tarptautinėje rinkoje per mėnesį atpigo 4 proc., o per metus pabrango 30 procentų.
FAO pasaulio maisto kainų indeksas rodo penkių maisto produktų grupių: grūdų, mėsos, pieno produktų, augalinių aliejų ir cukraus kainų pokyčius tarptautinėse rinkose.