Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 31

Fejerverkų pardavimai smuko apie 15–40 proc., brango iki trečdalio

Naujų ir senųjų metų sandūros naktį į dangų bus iššauta mažiau fejerverkų – tai liūdina menkiau uždirbsiančius prekybininkus, bet džiugina prieš fejerverkus esančius kritikus.
TV bokšto įžiebimas
TV bokšto įžiebimas / M-1 nuotr.

Pardavėjai vis tik dar prognozuoja, kad daugiau pirkėjų sulauks per paskutines šių metų dienas, kada dažniausiai ir skubama apsirūpinti fejerverkais, kurių kainos šiemet prasideda nuo septynių eurų. Tačiau jie pripažįsta, kad pardavimai vis tiek bus mažesni nei pernai: vieni sako, kad jie menks apie septintadalį (15 proc.), kiti, kad – net iki 40 procentų.

Pardavimų mažėjimui įtaką daro pabrangę fejerverkai, gyventojų taupymas, prognozuojamos blogos oro sąlygos, nenoras gąsdinti savo augintinių, solidarizacija su Lietuvos įsikūrusiais ukrainiečiais, kuriems šaudymai kelia nemalonias asociacijas.

Pirotechnikos naudojimo kritikai priduria, kad jie kenkia aplinkai, nes teršia orą, kelia pavojų sveikatai, nes, pavyzdžiui, nuo garsaus fejerverkų sprogimo gali trūkti ausų būgneliai, o tai ypač pavojinga kūdikiams. Papildomo darbo turi policija, ugniagesiai, medikai.

Šiuo metu policija yra išdavusi 1 569 leidimus laikyti pirotechnikos priemones ar prekiauti fejerverkais. Daugiausia prekybininkų, apie 350 yra Vilniaus, apie 300 – Kauno ir beveik 200 – Šiaulių apskrityse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas