Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Financial Times“ įvertinimas: Panevėžys – tarp trijų investicijoms perspektyviausių Europos ateities miestų

Kasmet „Financial Times“ investicijų ekspertų padalinys „fDi Intelligence“ pristato prestižinį investicijų patrauklumo reitingą „Europos ateities miestai ir regionai“, rašoma Panevėžio savivaldybės pranešime spaudai.
Panevėžys
Panevėžys / Organizatorių nuotr.

Jau treti metai Panevėžio miesto vardas matyti aukštose šio sąrašo vietose, o šiemet jis pateko net į dviejų kategorijų geriausiųjų trejetuką.

Panevėžys – ateities miestas

Reitinge identifikuojami perspektyviausi Europos miestai ir regionai. Jie vertinami pagal dydį ir kriterijus, numatančius ateities perspektyvas – investicinę grąžą, ekonominę ir verslo plėtrą.

„Financial Times“ mažųjų Europos miestų (turinčių mažiau nei 100 tūkst. gyventojų) reitinge praeitąmet Panevėžiui skirta ketvirtoji vieta pagal tiesioginių užsienio investicijų strategiją, penktoji – pagal investicijų atsiperkamumą ir devintoji draugiškų verslui miestų kategorijoje.

Šiemet Panevėžys pasiekė rekordą – užėmė aukščiausias pozicijas per visą dalyvavimo reitinge istoriją. Jam atiteko trečioji vieta tiesioginių užsienio investicijų strategijos kategorijoje. Lietuvą šioje srityje lenkia tik Limerikas (Airija) ir Ventspilis (Latvija). Investicinio atsiperkamumo kategorijoje Aukštaitijos miestas taip pat pelnė trečiąją vietą. Aukštesnėse pozicijose – tik Leskovacas (Serbija) ir Dilovasi (Turkija).

Panevėžio stiprybė – bendradarbiavimas

Panevėžio plėtros agentūros „Panevėžys NOW“ vadovė Monika Miniotaitė sako, kad viena iš įsiliejimo į ateities miestų reitingą priežasčių yra aiški strateginės plėtros kryptis ir detalus planas jai įgyvendinti. Anot direktorės, miesto verslo aplinka įkvepia ją pristatyti, kalbėti apie laimėjimus, todėl Panevėžys vis dažniau pastebimas ne tik Lietuvos, bet ir visos Europos kontekste...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas