Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Finansų ministras: Airija „negali“ sutikti su pasaulinės mokesčių reformos planais

Airija neprisijungs prie pasaulinės apmokestinimo reformos planų, ketvirtadienį pareiškė šalies finansų ministras Paschalis Donohoe.
Paschalis Donohoe
Paschalis Donohoe / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Airija Mokesčiai

Tarptautinio apmokestinimo reformoms, įskaitant minimalaus 15 proc. pelno mokesčio įvedimą, jau pritarė 132 šalys.

Šeštadienį šiam istoriniam susitarimui pritarė Didžiojo dvidešimtuko (G-20) finansų ministrai.

Tačiau Airija – o ši šalis taiko 12,5 proc. pelno mokestį ir kai kurių yra laikoma „mokesčių rojumi“ – nepritars šiems planams, kokie jie yra dabar, pareiškė P. Donohoe.

„Tai, kas dabar yra ant stalo, yra susitarimas, prie kurio Airija negali prisijungti“, – pareiškė jis Airijos valstybiniam transliuotojui RTE.

„Esame pasirengę dalyvauti derybose ir galbūt kažkuriuo metu galėsime prisijungti prie susitarimo, tačiau aš pasisakau už 12,5 proc.“, – pažymėjo ministras.

„Tai [toks mokesčio tarifas] jau ne vieną dešimtmetį yra viena pagrindinių mūsų ekonominės politikos ypatybių“, – pabrėžė jis.

Kiek anksčiau laikraštis „The Irish Examiner“ pranešė, jog Dublinas planuoja atsisakyti savo 12,5 proc. mokesčio tarifo, nes baiminasi, jog gali tarptautinėje arenoje pelnyti „parijo“ statusą.

„Airija ir toliau pasisakys už mažų šalių teises išsaugoti tam tikrą konkurencinį pranašumą, tačiau, kalbant apie pasaulinį susitarimą dėl apmokestinimo, mes nenorime būti išsišokėliais“, – pareiškė leidinio cituojamas aukštesnio rango šaltinis vyriausybėje.

Laikraštis pranešė apie Airijos planus padaryti nuolaidų dėl jos taikomo 12,5 proc. pelno mokesčio tarifo, kuris į šalį atviliojo nemažai JAV technologijų ir farmacijos bendrovių.

Tačiau P. Donohoe pabrėžė, jog, Dublinui sutikus su pasiūlymais dėl 15 proc. mokesčio tarifo, kils „problemų žmonėms, kurie investavo į mūsų ekonomiką ir turi lūkesčių dėl mūsų mokesčio tarifo nuspėjamumo ateityje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas