Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Fintech Hub LT“ asociacijai vadovaus G. Ranonytė

Finansinių technologijų („fintech“) įmones Lietuvoje vienijančiai asociacijai „Fintech Hub LT“ vadovaus Greta Ranonytė. Ji keičia beveik trejus metus asociacijai vadovavusią Vaivą Amulę.
„Fintech Hub LT“ nuotr.
„Fintech Hub LT“ nuotr.

G. Ranonytė nuo 2019 metų dirbo Finansų ministerijoje, ji ėjo finansų rinkų politikos departamento kredito ir mokėjimų rinkų skyriaus patarėjos pareigas. Taip pat buvo atsakinga už Nacionalinių 2023–2028 metų „fintech“ industrijos plėtros Lietuvoje gairių parengimą.

„Fintech Hub LT“ valdybos pirmininkės Astos Grigaitytės teigimu, naujosios vadovės patirtis leis sustiprinti asociacijos ir „fintech“ svarbą Lietuvoje.

„Esu tikra, kad Gretos žinios, rengiant naujausias Lietuvos „Fintech“ gaires, jos profesinė patirtis padės asociacijos nariams, Lietuvos bankui ir valdžios atstovams greičiau įgyvendinti šiai industrijai iškeltus tikslus: stiprinti Lietuvos kaip regioninio finansinių technologijų centro poziciją, būti plačiai Europoje žinomu ir pripažintu aukštos pridėtinės vertės „Fintech“ centru, užtikrinti kokybinę „Fintech“ rinkos plėtrą“, – pranešime sakė A. Grigaitytė.

G. Ranonytė teigė artimiausiu metu didžiausią dėmesį skirsianti asociacijos nariams, jų poreikiams ir iššūkių sprendimui, taip pat ketinama plėsti asociacijos veiklą pritraukiant naujų narių. 

Asociacija buvo įkurta 2017 metais ir šiuo metu vienija 62 licencijuotas „fintech“ įmones ir 20 nelicencijuotų rinkos dalyvių. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas