Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Frakciją Seime turinti Regionų partija pripažįsta neperžengusi 5 proc. barjero

Frakciją Seime šiuo metu turinti Lietuvos regionų partija pripažįsta rinkimuose neperžengusi pateikimui į parlamentą reikalingo 5 proc. barjero.
Živilė Pinskuvienė
Živilė Pinskuvienė / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

„Rezultatais nesame patenkinti, bet situacija yra tokia, kokia yra. Tai yra žmonių pasirinkimas. Vertiname žmonių pasirinkimą ir džiaugiamės, kad trys mūsų kandidatai (vienmandatėse apygardose – BNS) išėjo į antrąjį turą“, – BNS pirmadienio naktį sakė partijos pirmininko pavaduotoja, Širvintų rajono merė Živilė Pinskuvienė. 

„Mes pripažįstame (kad 5 proc. neperžengsime – BNS), taip. Mes matome skaičius, tai nėra čia nei ką savęs apgaudinėti“, – teigė ji. 

Pagal duomenis, gautus suskaičiavus balsus didžiojoje dalyje rinkimų apylinkių, Lietuvos regionų partija sekmadienį vykusiuose Seimo rinkimuose gavo 2,03 proc. rinkėjų balsų. 

Tuo metu Deltuvos pietinėje vienmandatėje rinkimų apygardoje į antrą turą pateko partijos pirmininkas Jonas Pinskus, Dainavos ir Kuršo – su Regionų partija kandidatavę Seimo nariai Andrius Palionis bei Antanas Vinkus. 

„Mes to (kas neperžengėme 5 proc. – BNS) pralaimėjimu nelaikome. Tai paprasčiausia buvo tokia banga, yra tokia situacija ir mes šiek tiek viduje jautėme, kad taip gali būti“, – teigė Ž. Pinskuvienė.

Jos teigimu, didžiausia partijos klaida rinkimuose buvo per maža kritika valdančiajai Tėvynės Sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijai. 

„Šioje rinkimų kampanijoje nereikėjo žmonėms nei duoti ataskaitos, nei pristatinėti realių darbų, nei kaip juos įgyvendinsime. (...) Reikėjo kalti konservatorius ir būtume buvę ant bangos“, – teigė Regionų partijos vicepirmininkė.

„Matėme iš debatų, kad nereikia žmonėms aiškinti, kaip tu padidinsi pensijas. Reikia sakyti, kad „Landsbergis yra vagis, nusipirko vilą“ ir taip toliau“, – pridūrė ji.  

Lietuvos regionų partija kadenciją baigiančiame Seime turi devynis atstovus frakcijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas