Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FRS: JAV ekonomikos ir darbo vietų augimas lėtėja

Didžiojoje JAV dalyje tęsiasi ekonomikos ir darbo vietų augimas, tačiau daugelyje valstijų augimo tempas sulėtėjo, o išlaidos išlieka gerokai mažesnės nei prieš pandemiją, trečiadienį pažymėjo JAV Federalinio rezervo sistema (FRS).
JAV
JAV / 123RF.com nuotr.

FRS atkreipė dėmesį į „daugėjančius atvejus, kai nemokamų atostogų išleisti darbuotojai atleidžiami iš darbo visam laikui, nes paklausa tebėra silpna“, ypač labiausiai nukentėjusioje paslaugų pramonėje.

Būsto ir transporto priemonių pardavimai išlieka stiprūs, tačiau „daugelyje regionų stebimas lėtas augimo tempas, o bendros išlaidos vis dar yra gerokai mažesnės nei prieš pandemiją“, – pažymėjo centrinis bankas savo ekonominių sąlygų apžvalgoje.

Pinigų politikos formuotojams ruošiantis šį mėnesį įvyksiančiam posėdžiui, paskelbta ataskaita rodo, kad ekonomika nepatiria staigaus šuolio aukštyn, kurį prognozavo dalis analitikų, o prezidentas Donaldas Trumpas užtikrintai anonsavo artėjant rinkimams lapkričio mėnesį.

Remiantis rugpjūčio 24 dienos duomenimis, FRS apžvalga parodė nevienodą vaizdą ir išlikusį neapibrėžtumą, nes koronavirusas ir toliau daro įtaką didžiausiai pasaulio ekonomikai, kur jis pražudė jau daugiau nei 185 000 žmonių.

Nors ataskaita parodė, kad ekonominis augimas didžiojoje šalies dalyje tęsėsi, „augimas iš esmės buvo nedidelis, o aktyvumas liko gerokai mažesnis nei iki COVID-19 pandemijos“.

„Apskritai užimtumas padidėjo, o dažniausiai minimas gamybos apimčių padidėjimas. Visgi kai kurie regionai pranešė apie lėtesnį darbo vietų augimą ir padidėjusį darbuotojų samdos nestabilumą“, – sakoma apžvalgoje.

Pasak FRS, bendrovės nurodė, kad joms „tebekylą sunkumų ieškant reikalingo darbo jėgos, o paieškas apsunkina tai, kad tėvai priversti ieškoti, kas prižiūrės jų vaikus, taip pat neapibrėžtumas dėl prasidedančių mokslo metų ir nedarbo išmokų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai