Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

G.Landsbergis: Lietuva ir JAE turi didelį ekonominio bendradarbiavimo potencialą

Pirmadienį Niujorke užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis susitiko su Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) valstybės ministru Khalifa Shaheen Al Marar. Susitikimo metu aptartos dvišalio bendradarbiavimo galimybės, Lietuvos dalyvavimas EXPO2020, Lietuvos ir JAE verslo forumas, praneša Užsienio reikalų ministerija.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Turime galimybių plėsti ekonominius santykius, skatinti investicijas, atverti kelius įvairiems turizmo maršrutams. Mūsų šalys geografiškai gal ir toli viena nuo kitos, bet mes turime daug bendrų interesų bei didžiulį potencialą dirbti kartu. Išgirdau patikinimą iš ministro, kad Lietuva JAE yra įdomi ir patraukli verslo partnerė“, – pranešime cituojamas ministras G.Landsbergis.

Kalbėdamas apie teisinio bendradarbiavimo iššūkius, ministras G.Landsbergis paragino JAE paspartinti finalizavimą Lietuvai svarbių tarptautinių sutarčių, tokių kaip investicijų skatinimas, teisinės pagalbos bei ekstradicijos.

Susitikime ministras G.Landsbergis pabrėžė, kad Lietuva remia ir skatina JAE iniciatyvas ir pastangas, susijusias su siekiu švelninti klimato kaitos padarinius, taip pat su inovacijų skatinimu.

Ministrai aptarė aktualiausius dvišalio, regioninio ir daugiašalio bendradarbiavimo klausimus, išreiškė paramą kandidatams į įvairias JT organizacijas. Lietuvos užsienio reikalų ministras taip pat pakvietė JAE valstybės ministrą Khalifa Shaheen Al Marar apsilankyti Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas