Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

G.Nausėda: yra didelis potencialas plėsti JAV ir Lietuvos verslo ryšius

Prezidentas Gitanas Nausėda teigia matantis didžiulį potencialą JAV ir Lietuvos verslo ryšiams toliau plėtotis, nes ankstesni bendradarbiavimo pavyzdžiai yra itin sėkmingi, penktadienį pranešė Prezidentūra.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Tai šalies vadovas akcentavo Los Andžele atidarydamas JAV ir Lietuvos verslo forumą, į kurį susirinko abiejų šalių technologijų, gynybos, nulinės taršos pramonės, tvaraus maisto gamybos ir prekybos bei jūrininkystės įmonių atstovai.

„Per daug metų pasiekėme, kad JAV taptų pagrindine Lietuvos prekybos ir investicijų partnere už Europos ribų. Tačiau Lietuvos įmonių bendradarbiavimo su JAV verslais potencialas dar gerokai neišsemtas. Gausus verslo forumas Kalifornijoje yra gera galimybė sustiprinti šiuos dvišalius ekonominius ryšius“, – pranešime teigė G.Nausėda.

Šalies vadovas taip pat atkreipė dėmesį į Lietuvos ekonomikos atsparumą šokams, pademonstruotą pandemijos metu.

G.Nausėda pakvietė Los Andželo įmonių atstovus apsilankyti Lietuvoje kitų metų balandžio mėnesį, kai Lietuvoje vyks Trijų jūrų iniciatyvos viršūnių susitikimas ir tarptautinis verslo forumas.

Apie 150 JAV ir Lietuvos verslo forumo Kalifornijos universitete dalyvių diskutavo apie žaliąją transformaciją ir nulinės taršos pramonės perspektyvas, taip pat skaitmeninę ir technologinę pažangą, tarptautinę prekybą ir susisiekimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas