Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

G.Skaistė: AMLA įsikūrus Vilniuje Vyriausybė 5 metus dengtų nuomos kaštus

Europos Sąjungai (ES) steigiant naują Pinigų plovimo ir terorizmo finansavimo prevencijos agentūrą (AMLA), jei ji būtų įkurta Vilniuje, Vyriausybė padengtų jos įrengimo bei patalpų nuomos kaštus pirmus penkerius metus, teigia finansų ministrė Gintarė Skaistė.
Gintarė Skaistė
Gintarė Skaistė / Skirmanto Lisausko / BNS nuotr.

„Esame, kaip Vyriausybė, įsipareigoję penkerius metus padengti nuomos, įrengimo ir išlaikymo kaštus, tikimės, kad tai padidins mūsų paraiškos konkurencingumą“, – penktadienį konferencijoje „AMLA – laukiame tavęs Vilniuje“ teigė G.Skaistė.

„400 darbuotojų planuojama, kad dirbs šitoj institucijoje, europinių specialistų, šios institucijos biudžetas būtų apie 70 mln. eurų, tai tikrai viena iš didesnių europinių institucijų dėl to ta konkurencija yra tikrai didelė“, – pridūrė ministrė.

Anot jos, jau parinkta ir AMLA biuro vieta – ji įsikurtų „Yellowstone“ verslo centre Vilniuje.

„Šių namų pasirengimas labai aukštas, nusprendus galima tiesiog AMLA-i įteikti raktus, nes pastatas bus visiškai pasiruošęs“, – sakė G.Skaistė.

Anot jos, teikiant paraišką buvo itin svarbu, kad pastatas atitiktų aukščiausius energetinius reikalavimus.

Lietuva paraišką Vilniuje įsteigti AMLA biurą pateikė lapkritį. Anksčiau buvo tikimasi, kad sutarimas, kur įsikurs AMLA ir kokį konkrečiai mandatą ji turės, bus pasiektas iki šių metų pabaigos, o nauja institucija darbą pradės kitų metų pirmoje pusėje.

AMLA bus pagrindinė institucija užtikrinanti vieningą ES finansų sektoriaus pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos sistemą bei koordinuojanti veiksmus su valstybių narių nacionalinėmis priežiūros institucijomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas