Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G. Skaistė: dėl mokesčių reformos turės apsispręsti būsima Vyriausybė

Dėl Vyriausybės siūlytos, tačiau parlamente įstrigusios mokesčių reformos turės apsispręsti jau būsima Vyriausybė, sako finansų ministrė Gintarė Skaistė. Šios kadencijos Seimui nepavyko priimti dalies pajamų ir nekilnojamojo turto mokesčių pakeitimų. 
Gintarė Skaistė
Gintarė Skaistė / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Man atrodo, vien iš korektiško veikimo būdo, jeigu šiandien turime rinkimų laikotarpį, artimiausiu metu turėsime naują Vyriausybę, tokius sisteminio pobūdžio klausimus reikėtų palikti naujos Vyriausybės kompetencijai. (...) Turės galimybę naujoji Vyriausybė rengdama savo darbų programą įvertinti ir apsispręsti, kurie projektai yra teiktini“, – spaudos konferencijoje trečiadienį sakė G. Skaistė. 

„Apmaudu, kad (mokesčių reforma – BNS) nebuvo įgyvendinta pilna apimtimi, tačiau atkreipčiau dėmesį, kad apie trečdalis sprendimų, kurie buvo pasiūlyti su mokesčių pakeitimais, jie yra priimti“, – teigė ministrė, atsakydama į klausimą, ar nepavykusios mokesčių reformos nelaiko šios Vyriausybės pralaimėjimu. 

Parlamentinio Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininkas konservatorius Mindaugas Lingė anksčiau teigė, kad mokesčių reformos klausimai iki rinkimų nebus forsuojami, tačiau neatmetė, kad prie jų gali būti grįžta po rinkimų, dar dirbant šios kadencijos Seimui. 

„Visko sutarti nepavyko. Matyt, politika toks dalykas, kur susitarimas yra aukščiau visko ir, jeigu to sutarimo nepavyksta pasiekti, matyt, sprendimams ir nelemta būti įgyvendintiems“, – teigė G. Skaistė. 

Tarptautinės institucijos šias rekomendacijas (dėl mokestinių pakeitimų – BNS) Lietuvai teikia jau daugiau kaip dvylika metų. (...) Tokiu atveju kita Vyriausybė vienu ar kitu formatu vis tiek turės prie tų klausimų grįžti“, – pridūrė ministrė. 

Mokesčių pakeitimų paketą Vyriausybė pristatė prieš metus, tačiau jis taip ir nepasiekė priėmimo stadijos Seime nesulaukus paramos iš opozicijos ir dėl pertvarkos susiginčijus patiems valdantiesiems – konservatoriams, liberalams ir „laisviečiams“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito