Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 27 /10:03

G.Skaistė tikisi sutelkti platų politinį palaikymą mokesčių pertvarkai

Finansų ministrė Gintarė Skaistė sako, kad dėl mokesčių pertvarkos labai svarbu turėti kuo platesnį politinį sutarimą. Ji taip pat pabrėžė, kad paketas privalo išlikti subalansuotas.
Gintarė Skaistė
Gintarė Skaistė / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Visgi manau, kad mokesčių reforma yra toks sprendinys, kad norisi kuo didesnio platesnio politinio sutarimo tam, kad būtų užtikrintas didesnis tęstinumas ir mažesnė kaita“, – antradienį socialdemokratų frakcijoje teigė ministrė, pristatydama mokesčių reformos paketą.

Pasak jos, svarbu Seime pradėti diskusiją dėl pertvarkos.

„Vėliau galėtume tikrai ieškoti sutarimų atskirų klausimų sprendiniuose“, – teigė G.Skaistė.

„Mano raudona linija yra tai, kad mokestinis paketas išliktų subalansuotas: jeigu daromi sprendimai vienoje pusėje, kurie mažina valstybės biudžeto pajamas, turėtų būti taip pat sprendimai, kurie užtikrintų, kad netekimai dėl įvairių taikomų lengvatų taip pat yra mažesni. Turime matyti bendrą vaizdą, kad norint, kad valstybės finansai būtų tvarūs, reikia sprendimų iš abiejų pusių“, – pridūrė G.Skaistė.

Finansų ministrė sako, kad „tam tikras sutarimas“ dėl mokesčių pertvarkos su valdančiosios koalicijos partneriais liberalais ir „laisviečiais“ yra.

„Diskusijos buvo ilgos ir tų kompromisų specialiai ieškota, kad tas sutarimas atsirastų. Šiandien sutarimas tam tikras yra ir todėl projektas keliauja į Seimo darbotvarkę, bet man asmeniškai svarbu, kad sutartume platesniame kontekste, nes pakeitimai išliks ilgam“, – teigė G.Skaistė.

Seimui antradienį bus pristatytas Vyriausybės praėjusią savaitę patvirtintas kelerius metus rengtas ir šiemet bent du kartus tikslinta mokesčių pertvarka.

Iš viso Seimui bus pateiktos septynių įstatymų pataisos, kuriomis, be kitų dalykų, siūloma didinti individualios veiklos apmokestinimą, numatyti pokyčiai dirbantiesiems su verslo liudijimais.

Pertvarką Vyriausybė vadina žingsniu link sąžiningesnės mokesčių sistemos, stipresnių paskatų dirbti, o atsisakant visuomenei didesnės vertės nekuriančių lengvatų, jos keičiamos investicine sąskaita.

Premjerė Ingrida Šimonytė po reformos pritarimo Vyriausybėje sakė besitikinti, kad vasarą vyks išsamios diskusijos, o rudenį būtų galima diskutuoti dėl konkrečių pasiūlymų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas