Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Galutinis teismo sprendimas: „Biržų rangos“ vadovas negalės vadovauti trejus metus

Savivaldybių viešųjų pirkimų karteliuose dalyvavusios statybų bendrovės „Biržų ranga“ vadovas Stanislovas Mačiulskis trejus metus negalės užimti vadovaujančių pareigų, galutinai nutarė teismas.
Teismai
Teismai / 123RF.com nuotr.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) kovo 15 dieną galutinai patenkino Konkurencijos tarybos prašymą įmonės vadovui skirti asmeninę atsakomybę, ketvirtadienį pranešė taryba.

Pasak jos, teisėjų kolegija atmetė S.Mačiulskio skundą ir konstatavo, kad Vilniaus apygardos administracinio teismo (VAAT) 2022 metų birželio sprendimas yra teisėtas, todėl nėra pagrindo jį naikinti ar keisti.

LVAT atstovė Neringa Lukoševičienė BNS pranešė, kad byla buvo nagrinėjama uždarame posėdyje, todėl nutartis viešai neskelbiama. Ji patvirtino, kad S.Mačiulskio skundas buvo atmestas, pirmosios instancijos teismo sprendimas paliktas nepakeistas.

VVAT pernai pripažino, kad taryba teisiškai tinkamai įvertino vadovo veiksmus dalyvaujant draudžiamame konkurentų susitarime ir jo atsakomybės mastą.

Konkurencijos taryba 2019 metais paskelbė, kad bendrovės „Pasvalio melioracija“, „Jadrana“, „Panevėžio melioracija“ ir „Biržų ranga“, užuot konkuravusios, susitarė, kokias darbų kainas siūlyti Pasvalio, Panevėžio ir Biržų rajono savivaldybių 2012-2017 metais organizuotuose 25 viešuosiuose pirkimuose kelių ir gatvių remonto bei melioracijos darbams pirkti.

Taip įmonės sudarydavo sąlygas viena kitai laimėti skirtingose teritorijose: Panevėžio rajone – „Panevėžio melioracijai“, Biržų rajone – „Biržų rangai“, Pasvalio rajone – tų pačių akcininkų valdomoms bendrovėms „Pasvalio melioracija“ arba „Jadrana“.

LVAT jau anksčiau buvo konstatavęs, kad 368 tūkst. eurų bauda „Biržų rangai“ ir 209 tūkst. eurų bauda „Panevėžio melioracijai“ buvo skirtos pagrįstai. Teismas taip pat patvirtino Konkurencijos tarybos ir bendrovių „Jadrana“ bei „Pasvalio melioracija“ sudarytas taikos sutartis, kuriose pažeidėjoms numatytos individualios – atitinkamai 18,7 tūkst. eurų ir 151 tūkst. eurų – baudos už kartelį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas