Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Galvijų paskersta mažiau, o mėsa Lietuvoje brango

Galvijų skerdimo apimtys Lietuvoje pernai mažėjo, tačiau mėsos kaina augo. Šalies skerdyklose per metus paskersta 155,8 tūkst. tonų galvijų – 6,6 proc. mažiau nei 2016 metais, tačiau skerdenų pagaminta 40,9 tūkst. tonų – 3,3 proc. mažiau, skelbia žemės ūkio leidinys „Agrorinka“.
Karvės
Karvės / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

2017 metais daugiausiai paskersta karvių – 45,4 proc., buliukų – 27,1 proc. ir telyčių – 14,6 proc.

Vidutinė galvijų supirkimo kaina siekė 112,2 euro už 100 kilogramų – 16,3 proc. daugiau nei 2016 metais, o pagal skerdenas kaina augo 11,3 proc iki 245,2 euro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai