Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Gamintojai ir atliekų tvarkytojai sukryžiavo ietis dėl senų baterijų

Lietuvoje startavusi iki tol neregėta iniciatyva už pinigus iš gyventojų supirkti panaudotas baterijas sulaukė dalies gamintojų ir atliekų tvarkytojų pasipriešinimo.
Elementas
Elementas / Gottabemobile.com nuotr.

Teigiama, esą naujovė gali sugriauti milijonus kainavusią šių atliekų surinkimo sistemą, penktadienį rašo „Verslo žinios“.

Prieš iniciatyvą mokėti pinigus už atliekas piestu stoja elektroninės įrangos bei baterijų gamintojų ir importuotojų asociacija EEPA. Esą toks sprendimas priimtas neįvertinus visų galimų pasekmių.

Apie tai, kad po 2 litus už kilogramą supirks (supirkimą finansuoja Gamintojų ir importuotojų asociacija) baterijų atliekas, kovą paskelbė trys atliekų įmonės: „EMP recycling“, „Ekstara“ ir Atliekų tvarkymo centras.

„Už vieną seną bateriją gyventojams siūlomi maždaug 4 centus. Tačiau šie 4 centai gali sugriauti esamą baterijų atliekų surinkimo sistemą Lietuvoje“, – teigia EEPA vadovas Giedrius Mikulskas.

Atliekų surinkimo bendrovės „Žalvaris“ komercijos direktorius Sigitas Ašmonas įsitikinęs, kad baterijų supirkimas kertasi su kitose Europos Sąjungos šalyse esančia praktika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas