Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Gartner“: dauguma pasaulio įmonių vadovų tikisi ekonominio pakilimo, o ne sąstingio

Didžioji dalis pasaulio kompanijų vadovų tikisi ekonominio pakilimo, o ne sąstingio 2021-2022 metais, rodo tarptautinės tyrimų ir konsultacijų grupės „Gartner“ atliktų apklausų rezultatai.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Ekonomika Finansai

Optimistų dalis siekė 60 proc., pesimistų – 40 procentų.

35 proc. respondentų teigė manantys, kad jų vadovaujamų įmonių pajamos jau šiais metais pasieks arba viršys ikipandeminių 2019-ųjų lygį.

„Pasaulio verslo vadovai pademonstravo pasitikėjimą. Daugiau kaip pusė jų įsitikinę, jog augimas yra pagrindinis jų rūpestis, o po krizės plėtros galimybes jie įžvelgia technologijų permainose bei korporatyviniuose persitvarkymuose“, – pabrėžė „Gartner“ viceprezidentas Markas Raskino.

Jo žodžiais, kompanijų vadovams teks išties paplūšėti, kad pertvarkytų vadovaujamo verslo plėtros strategijas vidutinės trukmės ir ilgalaikėse perspektyvose, atsižvelgdami į postpandeminę tikrovę.

„Daugeliu atvejų tai atvers virtinę naujų galimybių struktūrinėms pertvarkoms techniniu, vietos, produkcijos ir verslo modelio požiūriu“, – sakė M.Raskino.

Kasmetinę apklausą „Gartner“ atliko 2020-ųjų antroje pusėje. Joje dalyvavo 465 kompanijų generaliniai direktoriai ir kiti aukšto rango vadovai iš įvairių verslo sričių Šiaurės Amerikoje, Azijos ir Ramiojo vandenyno regione, taip pat Europos, Artimųjų Rytus ir Afrikos regione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas