Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Geresnė užsienio paklausa didina Vokietijos gamyklų užsakymus

Vokietijos gamyklų užsakymų rugsėjį kiek padaugėjo, padidėjus jų apimtims iš užsienio, rodo Federalinės statistikos tarnybos pirmadienį paskelbti duomenys.
AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.
Temos: 1 Vokietija

Nauji užsakymai – pagrindinis rodiklis, atidžiai stebimas kaip verslo būsimo aktyvumo požymis – padidėjo 0,2 proc., palyginti su tuo, kas buvo prieš mėnesį, pranešė „Destatis“.

Tuo tarpu finansinių duomenų agentūros „FactSet“ kalbinti analitikai prognozavo kritimą 1,3 procento.

Teigiama dinamika rugsėį užfiksuota po ūgtelėjimo 1,9 proc. rugpjūtį, o ją nulėmė užsakymų iš užsienio augimas 4,2 procento. Tuo tarpu vidaus užsakymai sumenko 5,9 procento.

Aukšta infliacija, padidėjusios energijos sąnaudos ir mažesnė paklausa pagrindinėje rinkoje – Kinijoje – pastaraisiais mėnesiais neigiamai veikė itin svarbų Vokietijos gamybos sektorių.

Šių metų pradžioje Vokietija pateko į recesiją, o antrąjį ketvirtį ekonomikos augimas buvo nulinis. Nuo to laiko daugybė silpnų rodiklių dar labiau stiprino nuogąstavimus dėl užsitęsusio nuosmukio.

Tarptautinis valiutos fondas prognozuoja, kad Vokietija bus vienintelė didelė išsivysčiusios ekonomikos šalis, kurios ekonomika šiais metais susitrauks.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas