Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Google“ paramą gavę „Startup Wise Guys“ skelbia programą nukentėjusiems nuo pandemijos

Startuoja nauja verslumo skatinimo programa, skirta asmenims ir komandoms Vidurio ir Rytų Europoje, kuriuos neigiamai paveikė Covid-19 sukelta ekonominė krizė. Dalyvauti kviečiami ir lietuviai, rašoma pranešime spaudai.
Eurai
Eurai / 123RF.com nuotr.

„Startup Wise Guys“, labiausiai patyręs Europos startuolių akceleratorius ir vienas aktyviausių investicinių fondų, praneša apie naujos, nemokamos akceleratoriaus programos „Jump for CEE“ pradžią. Ji iš dalies finansuojama „Google.org“. Visi programos renginiai dalyviams bus nemokami.

„Google.org“ per programą „Impact Challenge CEE“ skyrė daugiau nei 2 mln. EUR ne pelno siekiančioms organizacijoms, įmonėms ir akademinėms institucijoms. „Startup Wise Guys“, įvertintas už darbą su Vidurio ir Rytų Europos regione, buvo pasirinktas šios programos gavėju.

Pandemija sukėlė pavojų ne tik milijonų žmonių sveikatai ir gyvybei, bet ir sukrėtė finansinį stabilumą. Daugeliui žmonių sugrįžimas į darbą tapo neįmanomu dėl lėtinių sveikatos problemų, artimųjų netekties, ištisų pramonės šakų žlugimo ar naikinamų darbo vietų.

Dabar „Startup Wise Guys“ skelbia programą „Jump for CEE“, kuria siekia suburti 400 asmenų į nuotolinius įgūdžių tobulinimo seminarus. Ji padės dalyviams formuoti naujas idėjas, ugdyti verslumo mąstymą, išmokti verslo pagrindų ir prisijungti prie bendraminčių ir mentorių tinklo.

„Daugelis žmonių, nepriklausančių startuolių bendruomenei, nebūtinai žino, kad startuolių steigėjai ir investuotojai visada galvoja apie pridėtinę vertę. Startuolių steigėjus skatina aistra spręsti problemas, o ne pinigai. Mūsų tikslas – panaudoti savo patirtį šiame projekte ir padėti žmonėms patiems spręsti savo problemas“, – sakė „Startup Wise Guys“ generalinis direktorius Cristobal Alonso.

Norintiems dalyvauti programoje „Jump for CEE“ nereikia turėti verslo ar net verslo plano. Kandidatuoti kviečiami Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Čekijos, Slovakijos, Bulgarijos, Graikijos, Vengrijos ar Rumunijos gyventojai, turintys tvirtus anglų kalbos pagrindus ir skaitmeninių žinių pagrindus.

Programą sudarys trys etapai: „Idea Hack“ padės dalyviams formuoti savo viziją, o „Hackathon“ etepas truks 48 valandas ir jo baigtį spręs žiuri. Kiekvienas, kuris dalyvavo viename ar abiejuose iš šių renginių, galės pateikti paraišką dalyvauti išankstinėje akseleratoriaus programoje, kuri vyks internetu aštuonias savaites. Programa „Jump for CEE“ prasidės jau lapkričio mėnesį ir tęsis iki 2022 m. gruodžio mėnesio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas