Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Graikija gavo 3,6 mlrd. eurų iš ES ekonomikos gaivinimo fondo

Graikija gavo 3,6 mlrd. eurų (3,9 mlrd. JAV dolerių) išmoką iš jai skirtų 30,5 mlrd. eurų, numatytų pagal Europos Sąjungos ekonomikos gaivinimo priemonę.
Eurai
Eurai / 123RF.com nuotr.

Apie tai penktadienį pranešė Europos Komisijos (EK) pirmininkės pavaduotojas Valdis Dombrovskis, vaizdo ryšio priemonėmis bendravęs su Graikijos ministru pirmininku Kiriaku Micotakiu. V.Dombrovskis turėjo asmeniškai apsilankyti Atėnuose, tačiau kelionė buvo atšaukta dėl teigiamo COVID-19 testo rezultato.

Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės lėšos suteiks gyvybiškai svarbios pagalbos Graikijai, kuri vos spėjo išbristi iš gilios net dešimtmetį trukusios finansinės krizės, kai užklupo koronaviruso pandemija. Iki 2026 metų Graikija gaus 12,7 mlrd. eurų paskolų ir 17,8 mlrd. eurų dotacijų.

„Vykstantis karas Ukrainoje parodė, kaip greitai įvykiai gali pasisukti ir kad mes dabar atsidūrėme kitokioje geopolitinėje realybėje, – tiesioginiame vaizdo pokalbyje kalbėjo V.Dombrovskis. – Tai ne tik iliustruoja būtinybę išlikti vieningiems Rusijos brutalumo akivaizdoje, bet ir laikytis mūsų politikos siekiant ugdyti ekonominį ir socialinį atsparumą.“

Fondas „padės Europai išlikti stipria tiek blogais, tiek gerais laikais ir kartu kurti ateitį“, – pridūrė jis.

Graikijos pasiūlytas planas, skirtas paramai gauti, yra susijęs su aplinkos apsaugos ir skaitmenine reforma, užimtumu ir privačiomis investicijomis.

„Tinkamai panaudosime šias lėšas ir toliau eisime savo keliu, – pažymėjo Kiriakas Micotakis ir pridūrė, kad „ši vyriausybė yra įsipareigojusi vykdyti reformas“.

V.Dombrovskis pažymėjo, kad Graikija jau „padarė didelių investicijų“ ir taip pat stengiasi diversifikuoti savo energijos tiekimą, kad sumažintų priklausomybę nuo Rusijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai