Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Graikija siūlė įšaldyti referendumą dėl finansinio gelbėjimo programos

Graikija pasisiūlė sustabdyti savo planuojamą referendumą dėl finansinio gelbėjimo programos sąlygų, jeigu būtų iš naujo atvertos derybos su Europos Sąjunga, antradienį nurodė Maltos premjeras Josephas Muscatas.
Josephas Muscatas
Josephas Muscatas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dienraštis „The Times of Malta“ citavo premjero pareiškimą parlamentui, kad Graikijos pasiūlymas siejamas su kai kuriomis sąlygomis ir kad jis nėra įsitikinęs, ar tas žingsnis yra proveržis, ar Atėnų mėginimas laimėti daugiau laiko.

Vokietijos dienraštis „Die Welt“ taip pat pranešė apie Graikijos pasiūlymą, sakydamas, kad graikų finansų ministras Janis Varufakis sakė savo partneriais euro grupėje, jog Atėnai pasiruošę įšaldyti planuojamą referendumą, „jeigu jo kolegos greitai su juo susitars“.

Neįvardydamas savo šaltinių laikraštis pridūrė, kad Atėnai išsiųs naują laišką euro grupės vadovui Jeroenui Dijsselbloemui.

Graikijos premjeras Aleksis Cipras paskelbė, kad referendumas vyks sekmadienį ir ragino rinkėjus atmesti ES pasiūlyto finansinės pagalbos paketo sąlygas, reikalaujančias, kad Atėnai toliau mažintų biudžeto išlaidas ir padidintų pridėtinės vertės mokestį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas