Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į INVL alternatyvių investicijų fondą galima investuoti nuo 5 tūkst. eurų

Lietuvos turto valdymo bendrovė „INVL Asset Management“ įsteigė mažmeniniams investuotojams skirtą alternatyvių investicijų fondą – į jį bus galima investuoti nuo 5 tūkst. eurų, praneša bendrovė.
Paskola
Paskola / 123RF.com nuotr.

Tai pirmasis INVL fondas, kai mažmeniniai investuotojai galės investuoti į alternatyvias turto klases bei nekilnojamąjį turtą, žemę ir mišką, infrastruktūrą, atsinaujinančią energetiką bei privatų kapitalą, panešė įmonė.

Anot „INVL Asset Management“ generalinės direktorės Lauros Križinauskienės, tai yra svarbus žingsnis, atveriantis platesnei auditorijai daugiau investavimo sprendimų.

„Išsikėlėme tikslą sukurti patrauklų ir suprantamą investavimo įrankį klientui, siekiančiam apsisaugoti nuo infliacijos ir uždirbti ilguoju periodu, tačiau negalinčiam tam skirti didelio pradinio įnašo. (...) Tuo tarpu į alternatyvias turto klases bei fizinį turtą investuojantys fondai dažnai būna prieinami tik informuotiems investuotojams, galintiems tam skirti ne mažiau 125 tūkst. eurų, todėl smulkesniems klientams į juos patekti neįmanoma“, – pranešime teigė L.Križinauskienė.

Fondo veiklai ketvirtadienį pritarė Lietuvos bankas.

„INVL Asset Management“ priklauso „Invaldos INVL“ grupei, kurios įmonės valdo pensijų ir investicinius fondus, individualius portfelius, privataus kapitalo ir kitas alternatyvias investicijas.

„Invalda INVL“ įmonės Lietuvoje ir Latvijoje turi daugiau kaip 250 tūkst. klientų ir valdo 1,5 mlrd. eurų turto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento