Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 04

I.Šimonytė atskleidė, kaip gyvensime kitąmet: paskelbė svarbiausius biudžeto skaičius

Vyriausybei ketvirtadienį rengiantis svarstyti 2024-ųjų valstybės biudžeto projektą premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad jame daugiausiai papildomų išlaidų atiteks pensininkams, socialinių išmokų gavėjams, mokytojams ir paramai su Rusijos invazija kovojančiai Ukrainai.

Premjerė teigia, kad valstybės pajamų ir išlaidų planas rengtas atsargiai, turint omenyje kitąmet vėl pradedančias galioti europines fiskalinės drausmės taisykles, pagal kurias valdžios sektoriaus deficitas negali viršyti 3 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP).

„Tai (...), mano nuomone, yra saiko biudžetas“, – interviu BNS trečiadienį sakė I. Šimonytė.

Papildomų lėšų Vyriausybė numatys ir kitiems viešojo sektoriaus darbuotojams, taip pat iš atidėtos mokesčių reformos ištrauks siūlymą 20 proc. padidinti neapmokestinamąjį pajamų dydį. Pasak jos, to nedaryti būtų neteisinga, kai auga atlyginimai mokytojams ir išmokos.

Kalbėdama apie kariuomenės vado generolo Valdemaro Rupšio bendravimą su žiniasklaida ir buto nuomą iš sūnaus, ministrė pirmininkė teigė, kad pati taip nepasielgtų, tačiau klausimas dėl jo ateities pareigose turėtų būti adresuotas prezidentui Gitanui Nausėdai.

Ji taip pat sakė, kad 2024-ųjų Seimo rinkimai bus proga visuomenei tarti žodį dėl paramos visuotiniam šaukimui į karinę tarnybą.

BNS interviu iš ministrės pirmininkės ėmė jai dar nepaskelbus apie dalyvavimą pirminiuose konservatorių rinkimuose dėl partijos nominacijos kandidatavimui į prezidentus.

– Premjere, kitų metų biudžetas bus paskutinis, kurį tvirtins šios kadencijos Seimas. Kaip šį svarbiausią valstybės viešųjų finansų įstatymą apibūdintų jūsų mėgstamas šaunusis kareivis Šveikas?

– Galvoju, ar galiu greitai sugalvoti kokią tinkamą citatą, bet turbūt kad yra kažkuri citata, susijusi su tuo, kad vis dėlto vienas iš labai svarbių dalykų gyvenime yra saikas. Tai (...), mano nuomone, yra saiko biudžetas.

– Turbūt seniai skaitėte Šveiką?

– Seniai, seniai, tikrai seniai.

– Kodėl sakote, kodėl tai saiko biudžetas?

– Biudžete niekada nėra kitaip, kiekvienas biudžetas, kaip mėgstama sakyti, yra rekordinis vien dėl to, kad yra didesnis už prieš tai buvusį, išskyrus vieną nelabai malonų epizodą 2009 metais. Bet šiaip jau problema visada yra ta pati – yra labai daug lūkesčių ir labai daug reikalavimų. Ir dabar girdite tų pačių pedagogų vienos profesinės sąjungos reikalavimus ir teiginius, kad tikrai žino profsąjungos lyderis, kad biudžete yra pakankamai pinigų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas