Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

I. Šimonytė išvyksta į Singapūrą, dalyvaus saugumo konferencijoje

Premjerė Ingrida Šimonytė trečiadienį išvyksta į Singapūrą, kur dalyvaus gynybos ir saugumo konferencijoje „Shangri-La Dialogo“.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Čia ji taip pat susitiks su Singapūro premjeru Lawrence'u Wongu (Lorensu Vongu) ir prezidentu Tharmanu Shanmugaratnamu (Tarmanu Šanmugaratnamu), Filipinų prezidentu Ferdinandu Marcosu (Ferdinandu Markosu).

Vizito metu suplanuotas I. Šimonytės susitikimas su Singapūro mokslo ir verslo bendruomenių atstovais, vietos lietuvių bendruomene.

Lietuvos ambasada Singapūre oficialiai atidaryta praėjusių metų pabaigoje. Vilnius sako šią salą valstybę matantis kaip tarpininką žengiant į Pietryčių Azijos rinkas.

Sekmadienį ministrė pirmininkė vyks į Berlyną, kur dalyvaus Rytų Vokietijos ekonomikos forumo diskusijoje su šios šalies kancleriu Olafu Scholzu (Olafu Šolcu).

Lietuva ir Vokietija pastaraisiais metais glaudžiai bendradarbiauja saugumo srityje. Berlynas nuo 2017 metų vadovauja Lietuvoje dislokuotam tarptautiniam NATO batalionui. Iki 2027 metų Vokietija šalyje ketina dislokuoti ir brigadą, siekiant didesnio regioninio saugumo Rusijai daugiau nei dvejus metus tęsiant karą Ukrainoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito