Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

I. Šimonytė: kitų metų biudžeto prioritetai išliks šalies gynyba ir švietimas

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad kitų metų valstybės biudžeto prioritetai išliks šalies gynyba ir švietimas. 
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Be kažkokių mažų pajudėjimų viename ar kitame galbūt prioritete, vis dėlto, iš esmės (kitų metų – BNS) biudžetas bus labai panašus į šių metų tąja prasme, kad prioritetas bus aiškiai krašto saugumas ir gynyba, ir švietimas“, – interviu „Info TV“ televizijos laidai „Info komentarai su Arnu Mazėčiu“ ketvirtadienį sakė premjerė.

„Kaip ir šiais metais, iš esmės iš diskrecinių priemonių, kurios buvo papildomai skirtos šiais metais ir papildomai suplanuotos, tai buvo gynyba ir švietimas, tai manau, kad lygiai taip pat bus ir ateinančiais metais“, – pridūrė ji. 

I. Šimonytė pakartojo, kad nemaža dalis kitų metų valstybės biudžeto pajamų bus skirta Vyriausybės įsipareigojimams vykdyti – indeksuoti pensijas, didinti pedagogų atlyginimus, padengti valstybės skolos išlaidas. 

„Labai daug kitų metų biudžeto sprendimų yra iš esmės jau priimta. Kadangi tai yra arba įstatymuose numatyti tam tikri reikalavimai, pavyzdžiui, indeksuoti pensijas, (...) arba, tarkime, skolos aptarnavimo išlaidos, kurios didėja, kadangi palūkanos iš labai pigios skolos tą skolą mums brangina“, – sakė I. Šimonytė.

„Ir, pavyzdžiui, švietimo susitarimas, ir pedagogų darbo užmokestis, kuris nuo rugsėjo labai ženkliai didėja ir bendrajame ugdyme, ir aukštajame moksle. Jį reikės mokėti dar du kartus ilgesnį laikotarpį, tam bus reikalingos dar papildomos lėšos“, – pridūrė ji. 

Ministrų kabinetas praėjusią savaitę papildomai skyrė beveik 32 mln. eurų nuo rugsėjo didinti pedagogų darbo užmokestį bei 136 mln. eurų krašto apsaugai.   

Pernai patvirtinus šių metų valstybės biudžetą buvo numatyta, kad jo pajamos turėtų siekti 16,98 mlrd. eurų, o išlaidos – 20,6 mlrd. eurų, deficitas – 3 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP). 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius