Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 05 /12:27

I.Šimonytė pasigenda opozicijos logikos balsuoti prieš biudžeto projektą

Seimo opozicijos atstovams pareiškus nepalaikysiant kitų metų biudžeto projekto premjerė Ingrida Šimonytė sako tame nematanti logikos.

„Nelabai aišku, kokia opozicijos logika nepalaikyti. Todėl, kad jeigu biudžetas nebūtų priimtas ir, tarkime, būtų taikoma vienos dvyliktosios šių metų (biudžeto – BNS) taisyklė, nežinau, kam čia dėl to būtų geriau“, – žurnalistams Seime antradienį sakė I.Šimonytė.

„Opozicijai gal būtų nebent geriau iš kažkokio savęs palinksminimo, bet žmonėms tai geriau nebūtų, turint minty, kad ateinančių metų biudžete yra numatyti didesni asignavimai praktiškai visoms viešojo gyvenimo sritims, kai kurioms, kaip švietimui, ypatingai ženklūs“, – pridūrė ji.

Premjerė pakartojo, kad 2024 metų biudžeto projektas yra „saiko biudžetas“.

„Europos Sąjunga grįžo į Mastrichto taisyklių ribas. Tai reiškia, kad mūsų deficitas turi išsilaikyti Mastrichto kriterijų ribose, nepaisant to, kad mes vis dar gyvename didelio neapibrėžtumo sąlygomis ir yra daug aplinkybių, į kurias gali tekti kažkaip papildomai reaguoti“, – teigė I.Šimonytė.

Ji pabrėžė, kad suplanuotame biudžete šalia pensijų ar socialinių išmokų indeksavimo taip pat numatytos lėšos įgyvendinti nacionalinius susitarimus dėl gynybos bei švietimo finansavimo.

Numatoma, kad valstybės pajamos kitais metais sieks 16,98 mlrd. eurų, o išlaidos – 20,6 mlrd. eurų. Jo deficitas sieks 3 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP) ir pagal Mastrichto kriterijų yra viršutinė riba, kurios peržengti nebegalima.

Tai yra priešpaskutinis biudžetas, kurį rengia ši Vyriausybė, ir paskutinis, kurį priims šios kadencijos Seimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas