Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

I.Šimonytė: Vyriausybė kovą neteiks Seimui pataisų dėl mokesčių

Vyriausybė kovo mėnesį Seimui neteiks įstatymų pataisų dėl mokesčių peržiūrėjimo, tačiau kaip bus elgiamasi vėliau, premjerė Ingrida Šimonytė sako kol kas nežinanti.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

„Vyriausybė tikrai dabar neteiks jokių projektų Seimui svarstyti kovo mėnesį, o toliau ar teiks juos svarstyti su atidėtais įsigaliojimais, ar neteiks iš viso pavasario sesijoje – atidės iki rudens ar vėlesnio laikotarpio, šito komentuoti nenoriu ir nenoriu spekuliuoti, kad tas mokestis didės, tas mažės, ar dar kažkas keisis“, – spaudos konferencijoje trečiadienį sakė Vyriausybės vadovė.

Ji kalbėjo, kad kai kurie projektai, kuriuos Vyriausybė ketino teikti Seimo sesijai, jau yra pateikti.

„Pavyzdžiui, akcizo įstatymo pakeitimai, susiję su žaliuoju kursu, transporto priemonių mokesčio įstatymas buvo pateiktas, Seimo grąžintas tobulinti, patobulintas galėtų grįžti į Seimą. Nekilnojamojo turto mokesčio pakeitimai, kurie suteiktų savivaldybėms daugiau kompetencijos ir galių reguliuoti mokestį savo teritorijose nustatytose įstatymų ribose“, – sakė I.Šimonytė.

Portalas vz.lt. trečiadienė rašė, kad Vyriausybė neskubės teikti Seimui planuojamos mokesčių pertvarkos, o jei pavasario sesijoje ji ir būtų pateikta, bus svarstoma gerokai atidėti pokyčių įsigaliojimą.

I.Šimonytė vz.lt sakė iš esmės sutinkanti, kad „tokius klausimus būtina racionaliai ir pragmatiškai svarstyti, atsižvelgiant į susiklostančią situaciją“, tačiau jeigu mokesčių pakeitimai, įskaitant kai kurių didinimą, nebus svarstomi, „reikėtų bent kuriam laikui atsisakyti idėjų apie naujų mokestinių lengvatų atsiradimą“.

Anot jos, netgi jeigu Vyriausybė pavasario sesijos metu vis dėlto apsispręstų teikti mokestinius pokyčius, gali būti kartu pasiūlyta gerokai vėlesnė jų įsigaliojimo data.

Asocijuotų verslo struktūrų atstovai susitikime su I.Šimonyte praėjusį pirmadienį prašė bent kurį laiką nesvarstyti mokesčių galimo didinimo.

Vyriausybė anksčiau yra nutarusi per kovą ir balandį pateikti įvairių mokestinių įstatymų pakeitimų, peržiūrint neterminuotas lengvatas ir kitas specialias apmokestinimo sąlygas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas