Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 19 /15:41

I.Trinkūnaitė dalį „Foxpay“ akcijų pardavė: kas tie trys naujieji akcininkai?

Liepos pradžioje paskelbta, kad finansinių technologijų įmonę „Foxpay“ valdžiusi Ieva Trinkūnaitė pardavė 9 proc. savo akcijų trims tuomet neįvardintiems asmenims. Kadangi verslininkei apribotos neturtinės teisės į „Foxpay“, šie asmenys, prižiūrimi Lietuvos banko paskirtos kompanijos „Grant Thornton Baltic“, bandys vairuoti su rimtais sunkumais ir kaltinimais susidūrusią bendrovę. Tad, kas jie tokie?
Finansinių technologijų įmonė „Foxpay“
Finansinių technologijų įmonė „Foxpay“ / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

2022 m. rudenį 100 proc. bendrovės „Foxpay“ akcijų įsigijusi Ieva Trinkūnaitė šių metų liepos 9 d. paskelbė 9 proc. jų pardavusi trims naujiems akcininkams.

Vyriausybei pripažinus, kad verslininkė neatitinka nacionalinio saugumo interesų, jai yra apribotos neturtinės įmonės teisės, taigi ji negali dalyvauti sprendimų priėmime. Tiesa, turtinės teisės išlieka neapribotos – verslininkei „Foxpay“ iki šiol priklauso kaip priklausęs ir gali būti parduotas, jei atsirastų pirkėjas. Pati I.Trinkūnaitė nurodė, kad interesantų netrūksta. Ji naujienų agentūrai BNS teigė ketinanti dalimis ar iškart parduoti ir likusias įmonės akcijas.

Tad šie trys akcijų turėtojai gali priimti sprendimus, kaip vairuoti „Foxpay“ didžiulės krizės metu. Šiuo metu Lietuvos bankas laukia įmonės pasiaiškinimų dėl rimtų kaltinimų – pranešama, kad tyrimo metu visose tikrintose srityse – tiek valdymo, tiek pinigų plovimo prevencijos, tiek informacinių technologijų rizikos – nustatyti rimti trūkumai.

15min pasidomėjo, kas yra naujieji „Foxpay“ akcininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus