Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

IDC pagerino lustų gamintojų įplaukų prognozes

Tarptautinė rinkos tyrimų kompanija „International Data Corporation“ (IDC) pagerino pasaulio lustų gamintojų įplaukų šiemet ir kitąmet prognozes.
BNS nuotr.
BNS nuotr.

Pardavimų pajamų šiais metais prognozė, palyginti su rugsėjį skelbta, padidinta nuo 518,8 mlrd. iki 526,5 mlrd. JAV dolerių. Naujoji prognozė reiškia, kad jos bus 12 proc. kuklesnės nei pernai.

Kita vertus, IDC atnaujintais vertinimais, kitąmet jos didės penktadaliu iki 632,8 mlrd. dolerių, o ne iki 625,9 mlrd. dolerių, kaip buvo skelbta anksčiau.

IDC analitikų manymu, kad JAV lustų rinka išliks stabili paklausos požiūriu, o Kinijos rinkos atsigavimas pasidės 2024-ųjų antrąjį pusmetį.

Jie taip pat tikisi, kad puslaidininkių gamybos augimas taps ryškesnis, nes esminės ilgalaikės atsargų permainos laukiamos dviejuose didžiausiuose rinkos segmentuose – lustų asmeniniams kompiuteriams ir išmaniesiems telefonams. Be to, antroje ateinančių metų pusėje perteklinės lustų atsargos automobilių gamybos ir kituose pramonės sektoriuose pradės sparčiai tirpti, augant puslaidininkių paklausai pirmiausia dėl elektrinių transporto priemonių gamybos plėtros.

„Puslaidininkių rinka pasiekė dugną ir pradeda augimą kas ketvirtį“, – pranešime cituojamas IDC viceprezidentas Mario Moralesas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas