Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Ikea“ finansinių metų pelnas ūgtelėjo penkis kartus

Švedijos prekybos baldais ir namų apyvokos prekėmis tinklas „Ikea“ grynąjį pelną per praėjusius jo finansinius metus, pasibaigusius rugpjūtį, išaugino penkis kartus dėka didėjusių pardavimų, pranešė „Ingka Group“, kuriai priklauso dauguma „Ikea“ franšizių.
REUTERS-Scanpix nuotr.
„Ikea“

„Ingka“ grynasis pelnas siekė 1,5 mlrd. eurų, palyginti su 300 mln. eurų ankstesniais finansiniais metais, kai jis gerokai sunyko dėl karo Ukrainoje pasitraukus iš Rusijos rinkos.

„Ingka“ praėjusių finansinių metų rezultatą pavadino geru, pasiektą „sudėtingomis sąlygomis dėl ekonominio nestabilumo, geopolitinio neapibrėžtumo ir užsitęsusio pandemijos padarinių poveikio“.

Pardavimų pajamos didėjo 5,4 proc. iki 44,3 mlrd. eurų. Tai sudarė daugiau kaip 90 proc. visų „Ikea“ įplaukų, kurios praėjusiais finansiniais metais siekė 47,6 mlrd. eurų.

„Ingka“ taip pat pranešė skirsianti 311 mln. eurų premijoms darbuotojams, o 103 mln. eurų pervesianti į savo papildomą pensijų fondą, skirtą daugiau nei penkerių metų darbo stažą turintiems darbuotojams.

Bendrovė pareiškė esanti įsipareigojusi toliau mažinti per COVID-19 pandemiją išaugusią darbuotojų kaitą, kuri tuomet buvo 21,4 proc., o dabar yra sumenkusi iki apytikriai 18 procentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas