Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Ikea“ mažina kainas, kritus pardavimų apimtims

Tarptautiniu mastu veikianti baldų ir namų apyvokos prekių mažmenininkė „Ikea“ ketvirtadienį pareiškė tikinti, kad praėjusį mėnesį pradėtas prekių kainų mažinimas padės sustabdyti dvejus metus dėl sparčiai augusios infliacijos besitęsusį pardavimų apimčių kritimą.
REUTERS-Scanpix nuotr.
IKEA
Temos: 2 Kaina IKEA

„Sudėtingais laikais, kai infliacija didelė ir daugelis žmonių kovoja dėl pragyvenimo išlaidų, namų apstatymo sprendimų už prieinamą kainą poreikis yra didelis“, – pareiškė tarptautinės grupės pagrindinės kontroliuojančiosios bendrovės „Inter Ikea“ vadovas Jonas Abrahamssonas Ringas, kartu pripažindamas, kad konkurencija dėl vartotojų stiprėja, o jų „piniginės plonėja“.

„Inter Ikea“ įplaukos jos finansiniais metais, pasibaigusiais rugpjūčio 31-ąją, atsižvelgiant į valiutų kursų svyravimus, išaugo 7,3 proc. iki 47,6 mlrd. eurų, tačiau bendrovė pripažino, jog teigiamą pokytį pavyko pasiekti vien dėl padidintų kainų, nes prekių buvo parduota mažiau.

Nuo praėjusio mėnesio „Ikea“ pradėjo mažinti kainas šimtams ar tūkstančiams prekių, priklausomai nuo rinkos, pareikšdama, jog „jautrumas kainoms pakilęs labiau nei bet kada anksčiau“.

„Visose rinkose, kuriose pradėjome mažinti kainas, pastebėjome puikią reakciją“, – pripažino „Ikea Retail“ vadovas Tolga Oncu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas