Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Iki gegužės įstaigos turi informuoti apie jų valdomą nekilnojamąjį turtą

Viešojo sektoriaus institucijos ir įstaigos iki gegužės turi pateikti informaciją apie jų valdomą nekilnojamąjį turtą, o to nepadariusios negalės jo naudoti.
Nekilnojamasis turtas
Nekilnojamasis turtas / 123rf.com nuotr.

Tai numatoma Valstybės turto informacinės paieškos sistemos (VTIPS) duomenų pateikimo, naudojimo ir sprendimų derinimo taisyklėse, kurias patvirtino finansų ministras Rimantas Šadžius.

„Šios taisyklės yra paskutinis žingsnis, kuris yra reikalingas, kad pagrindinis valstybės nekilnojamojo turto centralizuoto valdymo įrankis – automatizuota informacinė sistema – pradėtų veikti visu pajėgumu. Sistemoje bus kaupiama visa informacija apie valstybės nekilnojamąjį turtą, ji padės efektyviai ir skaidriai jį valdyti. Tai leis taupyti valstybės lėšas, be to, bus paprasčiau nustatyti viešojo sektoriaus institucijų poreikius, susijusius su nekilnojamuoju turtu, atsisakyti nenaudojamo turto“, – pranešime spaudai sakė R.Šadžius.

Pernai vyko VTIPS bandymas – duomenis apie valdomą NT pateikė kiek daugiau nei 30 proc. iš daugiau nei 300 tą padaryti turėjusių institucijų.

Duomenis apie 2015 metais valdytą turtą įstaigos turi pateikti iki gegužės 1 dienos, o to nepadariusios ar sistemos nenaudosiančios institucijos negalės valdyti nekilnojamojo turto.

VTIPS valdo Finansų ministerija, o administruoja Turto bankas. Sistemą už 424,9 tūkst. eurų sukūrė ir įdiegė konkursą laimėjusios bendrovės „Gera Solutions“, „Binar Solutions“, „Ingenious IT“ ir „DLC sprendimai“. Sutartis su bendrovėmis pasirašyta 2013-ųjų gruodį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas