Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Importuotojų dėmesiui – verslui naudingas supaprastinimas

Jau nuo kitų metų sausio 1 d., įgyvendinant Sąjungos muitinės kodekso 73 straipsnį, Lietuvos muitinėje bus sudaryta galimybė taikyti tam tikrą supaprastinimą muitinės vertės srityje asmenims, importuojantiems tokias prekes kaip naftos produktai, kitos žaliavos, kurių kaina pagal iš anksto numatytus sutartinius įsipareigojimus su prekių pardavėjais turi būti tikslinama atsižvelgiant į tam tikrus kriterijus (pvz. pasaulines biržų kainas ir kt.), rašoma pranešime spaudai.
 Saugaus eismo renginio akimirka
Muitinė
Temos: 2 Importas Muitinė

Gavusiems atitinkamą muitinės leidimą bus suteikta teisė leidime nurodytų prekių muitinės procedūros įforminimo metu deklaruoti muitinę vertę, nustatytą pagal konkrečius leidime nurodytus kriterijus. Po prekių išleidimo gavus su sandoriu susijusius komercinius dokumentus, jiems nebebus prievolės kreiptis į muitinę dėl leidime nurodytų prekių muitinės vertės tikslinimo.

Kaip gauti leidimą nustatyta Muitinės departamento generalinio direktoriaus įsakymu patvirtintame Leidimo supaprastinta tvarka deklaruoti sumas, kurios yra prekių muitinės vertės dalis, išdavimo tvarkos apraše.

Siekiant išvengti didelės apimties deklaracijų taisymo po prekių muitinio įforminimo, kviečiame asmenis pasinaudoti šiuo supaprastinimu. Laikotarpyje iki teisės akto įsigaliojimo numatomi organizuoti teminiai susitikimai su asmenimis, potencialiai galinčiais pretenduoti į tokio pobūdžio supaprastinimų taikymą, o taip pat – specializuoti mokymai muitinės pareigūnams.

Naujojo supaprastinimo muitinės vertės srityje taikymas prisidės prie palankesnių verslo sąlygų sudarymo, tačiau jo įgyvendinimo sėkmė priklausys ir nuo asmenų atvirumo naujovėms bei pasirengimo išmėginti naujas galimybes.

Teisės akto projektas parengtas bendradarbiaujant su kolegomis iš kitų valstybių narių, ypač – su Prancūzijos ir Lenkijos muitinio įvertinimo ekspertais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas