Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Indėlių palūkanų normas pakėlė 21 kredito įstaiga

Lietuvos bankas atnaujino informaciją apie indėlių palūkanų normas, kurias siūlo šalyje veikiantys komerciniai bankai, užsienio bankų filialai ir kredito unijos. Palyginti su š. m. kovo 28 d. informacija, jas padidino 21 kredito įstaiga: 5 bankai ir 16 kredito unijų. Viena kredito unija palūkanas už indėlius sumažino, rašoma Lietuvos banko pranešime žiniasklaidai.
Indėliai
Indėliai / Lietuvos banko nuotr.

Už terminuotąjį 6 mėn. indėlį bankai siūlo nuo 1 iki 2,1 proc., už 12 mėn. – nuo 2 iki 3 proc., už 24 mėn. – nuo 2,5 iki 3,1 proc. metinių palūkanų.

Kredito unijos už terminuotąjį 6 mėn. indėlį siūlo nuo 0 iki 2,6 proc., už 12 mėn. – nuo 0,25 iki 3,3 proc., už 24 mėn. – nuo 0,35 iki 3,6 proc. metinių palūkanų.

Naujausiais turimais duomenimis, Lietuvos finansų įstaigose gyventojai laikė 21,1 mlrd. Eur indėlių, iš jų 17,2 mlrd. Eur – einamosiose sąskaitose. Terminuotieji indėliai sudarė 3,8 mlrd. Eur, iš jų didžiausią dalį – 2,6 mlrd. Eur – sudarė indėliai iki metų trukmės. Išsamią statistiką rasite čia.

Kredito įstaigų indėlių palūkanų normas Lietuvos bankas skelbia siekdamas paskatinti gyventojus aktyviau domėtis ir naudotis finansinėmis paslaugomis, stiprinti konkurenciją tarp finansų rinkos dalyvių.

Indėliai yra viena paprasčiausių ir saugiausių investavimo priemonių, juos Lietuvoje priima bankai, kai kurie užsienio bankų filialai ir kredito unijos. Visi tiek bankuose, tiek užsienio bankų filialuose, tiek kredito unijose saugomi indėliai iki 100 tūkst. Eur yra apdrausti. Tiesa, derėtų žinoti, kad, norint padėti indėlį į kredito uniją, reikės tapti jos nariu įsigyjant pajų.

Lentelėse pateikiamos Lietuvoje įvairios trukmės indėlius eurais priimančių finansų įstaigų palūkanų normos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas