Infliacija restoranams kelia išlikimo grėsmę

Daugelis Lietuvos restoranų svarsto, ar dėl augančių veiklos kaštų ir susikaupusių finansinių įsipareigojimų verta toliau dirbti, skelbia naujienų portalas „Delfi“.
Lauko kavinės
Lauko kavinės / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Lietuvos restoranų ir viešbučių asociacijos valdybos narys Tomas Rimydis sako, kad šiuo metu restoranams dėl infliacijos iškilo itin didelė grėsmė, o daugelis esą turi skaičiuoti ir apsvarstyti, ar verta tęsti veiklą.

„Restoranuose maisto produktai, energetika „valgo“ labai didžiules sąnaudas, dar prisideda išaugę darbuotojų atlyginimai“, – sakė jis.

Pasak T.Rimvydžio, maitinimo verslui taip pat tenka kovoti su koronaviruso padariniais ir grąžinti susikaupusias skolas bei atidėtus mokesčius, be to, smarkiai sumažėjo ir užsienio turistų skaičius.

Restoranai priversti didinti kainas ir ragina pratęsti lengvatinio pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifo taikymą, kurią Vyriausybė prieš beveik metus įvedė siekdama padėti nuo pandemijos ypač nukentėjusiam verslui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų