Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Invalda INVL“ padidino Šiaulių banko akcijų paketą iki 18,45 proc.

Užbaigus mažmeninių verslų sujungimą, turto valdymo grupė „Invalda INVL“ įsigijo 9,39 proc. Šiaulių banko akcijų ir padidino jos valdomą akcijų paketą iki 18,45 proc. taip tapdama didžiausia banko akcininke.
Šiaulių bankas
Šiaulių bankas / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Naujai išleistos Šiaulių banko akcijos perėjo „Invaldos INVL“ nuosavybėn bankui padidinus įstatinį kapitalą ir perdavus jas „Invaldai INVL“. Šios akcijos įtrauktos į prekybą reguliuojamoje rinkoje „Nasdaq Vilnius“.

2024 metais, įgyvendinus kitus skelbtus numatomus akcijų įsigijimo sandorius, „Invalda INVL“ ketina padidinti turimą Šiaulių banko akcijų dalį, bet ne daugiau kaip iki 20 procentų.

„Invalda INVL“ ir Šiaulių bankas sutartį dėl „Invaldos INVL“ netiesiogiai valdomų mažmeninių klientų turto valdymo ir gyvybės draudimo verslų sujungimo pasirašė 2022 metų lapkričio 22 dieną.

Mažmeniniai verslai buvo sujungti šiemet gruodžio 1 dieną, tačiau galutiniam 41,8 mln. eurų vertės sandorio užbaigimui Šiaulių bankas turėjo išleisti naują tikslinę akcijų emisiją, kurią, mokant po 0,645 euro už akciją, išpirko „Invalda INVL“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas