Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
05 31 /18:03

„Invalda INVL“, „Tesonet Global“ ir „Willgrow“ užbaigė Šiaulių banko akcijų įsigijimą

Turto valdymo grupė „Invalda INVL“ baigė supirkti Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko (ERPB) valdytas Šiaulių banko akcijas ir taip įgyvendino paskutinį – trečiąjį – banko akcijų įsigijimo iš ERPB etapą pagal 2021 metais pasirašytą sutartį.  
„Invalda INVL“
„Invalda INVL“ / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Visoms trims įmonėms nuo 2005 metų Šiaulių banko akcininku esantis ERPB perleido 16,33 proc. akcijų ir toliau valdys 7,2 proc. paketą, pranešė „Invalda INVL“.

„Atvirumas investuotojams, akcininkų palaikymas ir aktyvi pozicija yra vienos iš Šiaulių banko stiprybių, leidžiančių sparčiai augti ir tobulėti“, – pranešime sakė „Invalda INVL” vadovas Darius Šulnis.

Anot jo, tiek ERPB, tiek banko įkūrėjai Algirdas Butkus ir Arvydas Salda išlieka reikšmingais banko akcininkais, o prie jų prisijungė lyderiaujančios Baltijos regiono bendrovės.

„Esame nusiteikę kurti vertę ne tik pagrindiniams mūsų investuotojams, bet ir visai akcininkų, kurių jau turime beveik 20 tūkstančių, bendruomenei“, – pranešime sakė banko administracijos vadovas Vytautas Sinius.

Penktadienį apie užbaigtus Šiaulių banko akcijų įsigijimo iš ERPB sandorius pranešė „Girteka Logistics“ valdytoja „Willgrow“ ir technologijų bendrovė „Tesonet“, kurioms priklausys atitinkamai 8,9 ir 5,3 proc. banko akcijų.

5 proc. banko akcijų priklausys A. Butkui, dar 4,9 proc. – ilgamečiam akcininkui Gintarui Kateivai ir su juo susijusioms šalis. Likę 48,5 proc. priklauso instituciniams ir mažmeniniams investuotojams. 

Laikantis Europos Centrinio Banko nustatytos ribos Invalda INVL“ negali valdyti daugiau nei 20 proc. Šiaulių banko akcijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas