Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 08 23

„Investuoti paprasta“: Jekaterina pasidavė visuotinei rožinei euforijai

Projekte „Investuoti paprasta“ kas mėnesį naują investiciją įsigyjanti Jekaterina Govina šį kartą akciją skyrė dukrai. „Ir nors investavimas reikalauja disciplinos ir šalto proto, kaip ir su kitais dalykais gyvenime, – kartais pirkiniai būna labiau emociniai, nei protingi, taip ir investavime kartais norisi „paišdykauti“, – apie savo penktąją investiciją teigia Jekaterina.
Jekaterina Govina
Jekaterina Govina / 15min iliustracija

Projekte „Investuoti paprasta su Jekaterina ir Rena“ Jekaterina Govina nusprendė taikyti aktyvią investavimo strategiją, turėdama tikslą vidutiniškai uždirbti 15 proc. metinę grąžą.

Kas mėnesį po 100 eurų investuojanti Jekaterina praėjusį kartą savo investiciją skyrė automobilių gamintojų akcijoms, o šį kartą neatsispyrė kino pasaulio įtakai.

Jekaterina: kartais ir investavime norisi „paišdykauti“

Pastarosiomis savaitėmis vertybinių popierių birža dažniau raudonavo, nei žaliavo, tad pradedančiajam investuotojui akcijų vertės kritimas turėjo sukelti nemažai streso. Vien mano praėjusį mėnesį pirkta „Volkswagen“ akcija per mėnesį nuvažiavo nuo 122 iki beveik 115 eurų, traukiantis Vokietijos ekonomikai ir prastėjant jos kompanijų perspektyvoms. Bet dalyvaujant akcijų rinkoje reikia išmokti ramiai reaguoti į svyravimus, o į vertės kritimus žiūrėti kaip į galimybę papildyti savo investicijų krepšelį, o ne pulti išsipardavinėti. Todėl kaip sako mūsų širdžių Prezidentė – „nekrūpčiokim“ ir „Volkswagen“ laikome toliau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?