Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 29

„Investuoti paprasta“: Rena šį mėnesį prisiminė auksinę investuotojo taisyklę – ar verta jos laikytis?

Rena Saribekian savo šeštąją 100 eurų investiciją nusprendė skirti vadovaudamasi auksine taisykle: esą investuotojo portfelyje akcijos turi būti balansuojamos su obligacijomis.
1920x1080  rena
Rena Saribekian

Straipsnių cikle „Investuoti paprasta“ dvi investuotojos – Jekaterina Govina ir Rena Saribekian – kas mėnesį skiria po 100 eurų vadovaudamosi skirtingomis strategijomis. Daugiau apie projektą skaitykite čia: Naujas projektas 15min portale – „Investuoti paprasta su Jekaterina ir Rena“.

Praėjusį kartą susidomėjusi dirbtiniu intelektu šį mėnesį Rena prisiminė auksinę investuotojo taisyklę. Vidutiniškai 10 proc. metinę grąžą besitikinti uždirbti Rena taip pat apžvelgė, kiek uždirbo jos ankstesnės investicijos.

Rena: kiek portfelyje turi būti obligacijų?

Tikriausiai esate ne kartą girdėję apie auksinę taisyklę: esą investuotojo portfelyje akcijos turi būti balansuojamos su obligacijomis. Pagal šią logiką, kuo vyresnio amžiaus esate, tuo didesnę dalį portfelyje turėtų užimti obligacijos ir atvirkščiai. Pavyzdžiui, jei jums yra 30 metų, obligacijų dalis turėtų siekti apie 30 proc. viso investicijų portfelio vertės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi