Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Investuotojai tikisi gerų įmonių rezultatų

Nuotaikos finansų rinkose pagerėjo. Laukiama gerų įmonių rezultatų ir pasistūmėjimo į priekį, sprendžiant Europos finansų krizę, praneša SEB banko analitikai.
Auksinės monetos
Auksinės monetos / 123rf.com

Prasidėjo įmonių ketvirčio rezultatų skelbimo maratonas. Tikimasi gerų JAV įmonių rezultatų, nes veikiausiai pernai Europos finansų krizės neigiama įtaka įmonių rezultatams dar nebuvo itin didelė.

Pirmoji iš JAV bendrovių rezultatus pranešė „Alcoa Inn“. Didžiausios JAV aliuminio gamintojos pardavimas padidėjo 6 proc. iki 6 mlrd. dolerių – šiek tiek labiau negu tikėtasi, o pelnas atitiko lūkesčius.

Europoje turi būti geri prekybos įmonių rezultatai dėl sėkmingos kalėdinės prekybos. Du didžiausi Didžiosios Britanijos universalių parduotuvių tinklai – „Marks & Spencer” ir „Doberhams“ pranešė, kad abiejų šventinė prekyba buvo didesnė negu tikėtasi.

Beje, Didžiosios Britanijos prekybininkai tikisi, kad neblogi jiems bus ir visi 2012 metai, nes vasarą vyks Londono olimpinės žaidynės. Taip pat vasarą bus švenčiamas „deimantinis jubiliejus“ – karalienės Elizabeth II atėjimo į sostą šešiasdešimtmetis. Tuo tarpu „Microsoft Corp“ pranešė, kad bendrovės paskutinio praėjusių metų ketvirčio pajamos veikiausiai bus mažesnės negu tikėtasi dėl po potvynio Tailande sutrikusio kietųjų diskų tiekimo.

Trečiadienį Vokietijos kanclerė A.Merkel susitinka su Italijos premjeru M.Mončiu. JAV centrinis bankas skelbs ataskaitą apie ūkio būklę („Beige Book“). Joje FED veikiausiai užsimins apie šiek tiek pagerėjusią ūkio būklę ir tai, tikėtina, bus suprasta kaip užuomina, kad artimiausiais mėnesiais naujo ūkio skatinimo („quantitative easing“), o kartu ir didesnės dolerių pasiūlos laukti neverta.

Vokietija skelbs metinius BVP duomenis (tikimasi 3 proc. metinio augimo) iš kurių bus galima spėti, ar ketvirtą ketvirtį šalies BVP smuko.

Trečiadienį ir ketvirtadienį sulauksime daug obligacijų aukcionų. Vokietija skolinsis 4 mlrd. eurų išplatindama 5 metų obligacijas. Įdomu, ar ilgesnio laikotarpio Vokietijos obligacijų paklausa bus tokia pat didelė, kaip trumpo laikotarpio (priminsime, kad antradienį investuotojai sutiko primokėti už galimybę paskolinti Vokietijai 6 mėnesiams). Ketvirtadienį Italija skolinsis 12, Ispanija – 5 mlrd. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas