Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

INVL fondo valdoma „FERN Group“ viešai išplatino 8 mln. eurų obligacijų emisiją

Privataus kapitalo fondo „INVL Baltic Sea Growth Fund“ valdoma „FERN Group“ viešai išplatino 8 mln. eurų obligacijų emisiją.
Pinigai
Pinigai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Dvejų metų trukmės obligacijos, už kurias bus mokama 9 proc. metinė palūkanų norma, buvo išplatintos privatiems ir instituciniams investuotojams Baltijos šalyse, ketvirtadienį pranešė „INVL Asset Management“.

„Į kapitalo rinką žengėme pirmąkart, o sėkmingas obligacijų emisijos išplatinimas rodo investuotojų pasitikėjimą mūsų grupe ir tikėjimą tuo, ką darome“, – pranešime sako „FERN Group“ ir jos antrinių įmonių generalinė direktorė Vilija Zapalskienė.

Didžiąją dalį – 5 mln. eurų – iš investuotojų pritrauktų lėšų grupė panaudos turimiems įsipareigojimams Valstybės investicijų valdymo agentūrai (VIVA) refinansuoti.

„FERN grupė ir toliau didžiausią dėmesį skirs stabiliam augimui bei užsibrėžtų strateginių tikslų įgyvendinimui“, – pranešime teigė „INVL Baltic Sea Growth Fund” partneris, „FERN Group“ Stebėtojų tarybos narys Vidas Venckus.

Bendra gautų paraiškų suma siekė 9,522 mln. eurų. „FERN Group“ obligacijų iš viso įsigijo 406 investuotojai, daugiausia jų buvo iš Lietuvos – 74 proc. 

Grupė obligacijų emisiją viešai platino rugpjūčio 29–rugsėjo 11 dienomis. Obligacijas Baltijos šalių rinkose platino Šiaulių bankas.  

9 proc. metinė palūkanų normą buvo nustatyta aukciono būdu „Nasdaq Baltic“ biržoje. Palūkanos investuotojams bus mokamos kas ketvirtį.

Obligacijos yra užtikrintos „INVL Baltic Sea Growth Fund“ laidavimu 8 mln. eurų sumai.

„FERN Group“ artimiausiu metu numato pateikti biržai „Nasdaq“ Vilniaus prašymą dėl išplatintų obligacijų įtraukimo į alternatyviąją vertybinių popierių rinką „First North“.  

„FERN Group“ yra bendrovės FERN EPC ir „FERN Production“ ir „Montuotojas“, vykdančios generalinės rangos, gamybinę ir montavimo veiklą. 2023 metais įmonių grupės konsoliduotos pajamos siekė apie 30 mln. eurų. 

165 mln. eurų dydžio fondas „INVL Baltic Sea Growth Fund“ yra pirmaujantis Baltijos šalyse privataus kapitalo fondas, kurio pagrindinis investuotojas yra Europos investicijų fondas (EIF). Fondas orientuojasi į investicijas Baltijos šalyse ir tokiuose kaimyniniuose regionuose kaip Lenkija, Skandinavija ir Vidurio Europa. 

 „INVL Baltic Sea Growth Fund“ valdo „INVL Asset Management“, kuri yra „Invalda INVL” grupės dalis. Grupės valdomas arba prižiūrimas daugiau kaip 1,5 mlrd. eurų vertės turtas apima investicijas į privatų kapitalą, miškų ir žemės ūkio paskirties žemę, atsinaujinančią energetiką, nekilnojamąjį turtą bei privačią skolą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi