Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Iranas pas save nenori matyti amerikietiškos produkcijos

Iranas nusprendė uždrausti JAV vartojimo prekių įvežimą į šalį. Apie tai šios Artimųjų Rytų šalies prekybos ir pramonės ministras Mohammadas Reza paskelbė ketvirtadienį, Iranui ruošiantis ekonominių sankcijų panaikinimui, rašo naujienų svetainė alarabiya.net.
Teherano gatvės
Teherano gatvės / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Tam, kad būtų padidintos vietos produkcijos apimtys, yra būtina neleisti amerikietiškų vartojimo prekių ir uždrausti produktus, simbolizuojančius JAV buvimą šioje šalyje“, – ministerijos interneto svetainėje rašė M.Reza.

Ministras pridūrė, kad tokias pačias nuostatas yra išreiškęs valstybės aukščiausiasis lyderis Ajatola Ali Khamenei, ragindamas skatinti vietos produktų gamybą.

Įtakingiausios pasaulio šalys ir Iranas liepą priėmė istorinį sprendimą – šaliai buvo nuspręsta panaikinti ekonomines sankcijas mainais į Teherano pažadą apriboti savo branduolinę programą.

Vos prieš keletą dienų Irane buvo minimos 36-osios islamistų studentų vykdytos JAV ambasados apgulties Teherane metinės. Būtent šis įvykis užšaldė dvišalius Vašingtono ir Teherano santykius ištisiems dešimtmečiams.

Į minėjimą prie buvusio JAV ambasados pastato susirinkę iraniečiai nevengė skanduoti prieš JAV ir Izraelį nukreiptų šūkių.

Pirmadienį dauguma Irano įstatymų leidėjų pareiškė, kad islamo respublika neatsisakys naudojamo šūkio „Mirtis Amerikai“, nepaisant pasiekto susitarimo dėl branduolinės programos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas