Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

ISM: Jungtinėse Valstijose gamybos veikla lapkritį plėtėsi 18-ą mėnesį iš eilės

Jungtinėse Valstijose gamybos veikla lapkritį plėtėsi sparčiau, nepaisant tebesitęsiančių tiekimo grandinių trikdžių ir galbūt šiek tiek sulėtėjusios samdos, parodė trečiadienį paskelbti pramonės tyrimo rezultatai.
Verslas
Verslas / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Verslas Gamyba

Tiekimo valdymo institutas (ISM) pranešė, kad jo sudaromas gamybos PMI indeksas pakilo trimis dešimtosiomis punkto iki 61,1 procento.

Tai buvo 18 augimo mėnuo iš eilės.

Paklausa ir vartojimas augo „nepaisant išliekančių kliūčių“, pažymėjo ISM tyrimų komiteto pirmininkas Timothy'is Fiore.

„Patenkinti paklausą tebėra iššūkis“, – pareiškė analitikas, pridurdamas, jog esama „tam tikrų požymių, rodančių nedidelį darbo jėgos ir tiekimo padėties pagerėjimą“.

Naujų užsakymų portfelis išaugo 1,7 procentinio punkto iki 61,5 procento, ir tik dvi iš 15 pramonės šakų, kurių atstovai buvo apklausti, pranešė apie veiklos nuosmukį, teigiama ataskaitoje.

Užimtumo indeksas pakilo iki 53,3 proc., o gamybos indeksas plėtėsi 2,2 punkto iki 61,5 procento.

50 proc. viršijantis rodiklis rodo augimą.

Įmonės vis dar priverstos susidurti su rekordiniais žaliavų ir įrangos pristatymo terminais, „nuolatiniu svarbiausių žemiausios pakopos medžiagų trūkumu, didelėmis prekių kainomis ir sunkumais transportuojant produktus“, sakoma T. Fiore pranešime.

Visgi analitikas teigė, kad įmonės yra „labai optimistiškai nusiteikusios“ dėl augimo potencialo, nepaisant pasaulinių gamybos problemų.

Tuo tarpu „High Frequency Economics“ vyriausioji JAV ekonomistė Rubeela Farooqi perspėjo, kad iššūkiai išlieka, ypač esant neapibrėžtumui dėl naujausios COVID-19 atmainos.

„Suvaržymai, susiję su tiekimo kliūtimis ir trūkumais artimiausiu metu gali apsunkinti gamybos veiklą, ypač jei omikron dar labiau apsunkins tiekimo grandinių funkcionavimą“, – teigė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas