Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Medalio vertas pasiūlymas!
Išbandyti

Ispanijos prekybos centrams leista normuoti kai kurių produktų pardavimą

Ispanijos prekybos centrams leista normuoti tam tikrų produktų pardavimą pirkėjams, sakoma trečiadienį paskelbtame oficialiame biuletenyje.
Ispanijos vėliava Madride
Ispanijos vėliava Madride / „Scanpix“/AP nuotr.

Pasak naujosios teisinės nuostatos, apribojimai gali būti taikomi „išimtiniais atvejais ir kai tai pateisina ypatingos arba nenugalimos jėgos aplinkybės“.

Priemonės imtasi, kai daugelyje prekybos centrų atsirado tuščių lentynų dėl bendro sunkvežimių vairuotojų streiko ir Ukrainos karo poveikio.

Ypač didelę įtaką tam turi tebesitęsiantis sunkvežimių vairuotojų streikas, prasidėjęs kovo 14 dieną dėl smarkiai išaugusių dyzelino kainų.

Tai lėmė, kad parduotuvėse pritrūko pieno, miltų, ryžių ir kitų būtiniausių prekių.

Prieš tris savaites Ispanijos prekybos centrai pradėjo reguliuoti saulėgrąžų aliejaus pardavimą, kad klientai nekauptų atsargų, baimindamiesi dėl Rusijos invazijos į pagrindinį tiekėją Ukrainą.

Ispanija susidūrė su socialinių neramumų banga dėl staigios infliacijos ir kylančių kainų – be sunkvežimių vairuotojų, masinsiu protestus surengė ir ūkininkai bei žvejai.

Sparčiai didėjančios energijos kainos padidino metų infliaciją šalyje iki aukščiausio per 37 metus lygio – rodiklis šoktelėjo nuo 7,6 proc. vasarį iki 9,8 proc. kovą.

Kiek anksčiau šią savaitę vyriausybė pristatė planus pasiūlyti priemonių, kurių bendra vertė sieks 16 mlrd. eurų ir kurios apims tiesioginę pagalbą bei paskolas šeimoms ir įmonėms, nukentėjusioms nuo Rusijos invazijos į Ukrainą poveikio ekonomikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus